Naturbilder..Lavskrika

Lavskrikan är en trevlig gammelskogsfågel. Den trivs i gamla lavrika granar där den bygger sitt bo tätt intill stammen. De börjar byggandet redan i mars och lägger ägg i mitten av april. Lavskrikan är ungefär lika stora som trastar. Den väger 90 g och är 30 cm. Den är en stannfågel, så den kommer gärna fram till fågelbordet på vintern. Lavskrikan är orädd för människor, den skulle lätt kunna tämjas till att äta ur handen. Jag fick ett kort av en kompis som hade lavskrikan så tam att den satt på hennes mössa.

 

 

 

 

Här samsas vår skyddsling ” Stjärtlös” med en större hackspett. Varför den är utan stjärt vet vi inte, det kan man bara gissa. Kanske föddes den stjärtlös eller har fastnat i någon fälla. Den klarade sig bra hela vinter och försvann ifrån oss på våren när häckningstiden började. Det ska bli intressant att se om den kommer tillbaka i höst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavskrikan är trevlig att ha som vintergäst, men det är ännu roligare att få träffa på den i de gamla skogarna

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.