Naturbilder .. fågelsvar

 

Igår såg och hörde jag den här fågeln vid Gillesnuoleforsen, jag visste inte vad det var för fågel…..

 

En vänlig läsare upplyste mig om att det är Grå flugsnappare.  Tack för det! I fågelboken står det att den är vanlig men har ett oansenligt utseende och märks inte så mycket, så den är relativt okänd.

Den är aningen större än andra flugsnappare står det, ja en centimeter är inte lätt att avgöra på avstånd. Och 5 gr tyngre än Svartvit flugsnappare lär den också vara. Den lär vara en riktig långflyttare. Den kan flyga ända till Sydafrika. Grå flugsnapparens varningsläte beskrivs som ett upprepat – sri täck täck – . Faktauppgifterna är tagna ur Nordens fåglar.

 

Tack till Mariann Englund för din upplysning!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.