Naturbilder .. Hemtrevligt i…

 

SAXNÄS

En fin bild av Eva Eriksson i Saxnäs…hon sitter på vedlådan redo att lägga in en vedklabb till i järnspisen. Skultunagrytan är skjuten lite åt sidan för hålla sig lagom varm. Strykjärnet finns tillgängligt på kanten tills det behöver värmas igen.

Bildkälla Sobb.

 

SANDSJÖN

Bakning i Sandsjön står det vid bilden….jag undrar om det inte är hemsmöret som skall arbetas för att få bort vätska, men jag kan ha fel. Vilken dröm att få smaka hemsmör på ett gott tunnbröd.

Bildkälla Sobb.

 

VÄLLINGTRÄSK

Eller att få bli bjuden på kaffe av Eriksson i Vällingträsk efter att ha åkt skidor ända ”innerste” sjön där de bodde. Och sen få höra honom berätta om hur de haft det sen han var liten. Om man ska hälsa på i Vällingträsk så kan man köra förbi Sandås där Göran Jonsson har sitt slakteri och sen köra efter skogsbilvägen tills man är framme vid träsket. Sen är det bara att spänna på sig skidorna och åka mot väster. Träsket ligger mellan Stor-Dobblon och Sör Sergberget.

Förmodligen skrev Allan Beimo någon artikel om livet i Vällningträsk. Det är han som tagit fotot.

Bildkälla Sobb

 

STENSUND

Den här fina fjällkon i Stensund fick nog en extra ”hösådd” för att titta upp när fotografen Allan Beimo kom och hälsade på i ladugården.

Bildkälla Sobb.

 

Jag blir så nyfiken på vilka dessa människor var. Jag får forska på lite när jag får tid och uppdatera här om jag hittar något.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.