Naturbilder .. Efraims bästa.

Text vid fotot: På våren var det vanligt att de mindre barnen fick gillra skogsfågel under träden där snön tinat bort. Evert kommer hem med en Tjädertupp och systern Ragnhild tittar på.

 

EFRAIM FJÄLLSTRÖMS foton.

 

Antar att det är deras egen Lillflicka som har fått en skön och säker sittplats på cykeln med en halsduk kring magen.

 

Bildkälla Sobb

 

Frigående Nasse som inte springer bort frivilligt…den har det bäst där den är.

Bildkälla Sobb

 

Det här fotot är så bra för att det innehåller alla dofterna från gammeldags slåtter…rök från elden, Beckolja, doft av nyslaget hö och nykokat kaffe hemsmör och mjuk-kakun.

Bildkälla Sobb

 

Sågen som Efraim konstruerade i Åbacka. Han byggde sågar på flera ställen.

Bildkälla Sobb

————————————————————————————————————-

Efraims bror Manfred var också uppfinningsrik, här njuter han av ljudet från den radio som han byggt. Han bodde i Gargnäs och var gift med en dotter till Seth Samuelsson. Huset han sitter i är det som är huvudbyggnaden på hembygdsområdet i Sorsele. Det tillhörde Seth Samuelsson och stod nere vid Garån.

Bildkälla Sobb

 

————————————————————————————————————–

Signe Holmgren Åbacka gift med Anselm Holmgren. Dottern Gunda som hon håller i knät har skrivit en fin bok om hemmet och släkten i Åbacka.

Gunda Sjögren börjar sin bok med att beskriva hur hon opererades i New York. Hon var illa däran men klarade sig och läkaren var imponerad av hennes styrka. ” – Vem är ni egentligen, frågade han”. Det utmynnade i att hon skrev en bok om hemmet  Åbacka i Lappland. Första stycket heter ” Byn som försvann”. Sedan Umeälven dämdes upp 1950 finns Åbacka inte mer. Boken finns att låna på Bibliotek, den heter helt enkelt ” Åbacka”. Författare Gunda Sjögren.

Bildkälla Sobb

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.