Naturbilder .. 6 år sedan

 

För sex år sedan jobbade jag som lantbrevbärare…så här kunde det se ut vid postlådorna. Tidningsbudet som körde på morron hade ingen lust att plumsa i snön utan kastade tidningen i drivan. Själv fick jag plumsa vid åtskilliga lådor den dagen.

 

 

 

Det kanske inte är så konstigt om posten kommer sent ibland.

 

Så här kunde det också gå ….jag hann upp en räv efter Övre Saxnäsvägen………….

 

…den vägrade att släppa förbi mig…….

 

…backkrön efter backkrön…kurva efter kurva…ibland stannade jag och väntade så att den försvann bakom kurvan, men ingenting hjälpte den höll samma fart hela tiden. Efter 1,8 km tog den ett skutt upp i drivan och försvann.

 

Andra dagar kunde det se ut så här……….vägen mot Nedre Lomfors.

 

…eller så  här….vid Östra Sandsjön.

 

 

Vid postlådorna i Karlslund hade en björn varit på besök.

 

En annan dag när jag varit och vänt i Karlslund var vägen blockerad av en timmerbil som skulle börja att lasta. Jag bad honom vänta medan jag skulle försöka ta mig förbi. Jag fick vika in backspegeln och krypköra, det var ett stort dike på sidan. Det gick faktiskt bra men kanske inte så klokt om vägbanken hade gett vika. Det var på våren när det var lerigt efter den smala vägen.

 

Det var många gånger det var äventyrligt när vägarna var lösa och leriga på våren eller när halkan slog till. Men det satte ju lite extra krydda på enformigheten. I stort sett så var det ett mycket trevligt jobb då jag träffade många trevliga människor. Om några av er läser detta så vill jag hälsa särskilt till er, jag saknar er allihop!

 

6 kommentarer

 1. Judy

  Good day Irene! The postman job sure would be challenging in the winter. That’s a lot of snow at the mailboxes. Interesting how the fox would not let you pass. You must have had some adventures with that job. Hope your mail arrives safely. Enjoy your evening!

  • Irene Grundström (inläggsförfattare)

   Hallo Judy! I had some mail today at the right time but not the one that you sent. If it does not come tomorrow, I must call for it. I will let you know.
   Have a nice day and thanks for the comments.

 2. Ro.Li.

  Hej Irene! ! Listig räv som transporterar sig efter vägen ! Han ansåg nog att snön var för djup för att man skulle få upp farten…En fråga! Är det gamla spännande Osaberget man ser på sista bilden? Spännande för att jag började en ”karriär” som skogsarbetare där 1974-75…Tack för hälsningen å ha det bra!

  • Irene Grundström (inläggsförfattare)

   Hej Roger…Tack för det! Jo det är det fina Osaberget mellan Sjöbonäs och Karlslund. Så spännande att du började skogslivet där. Min farmor är född och uppvuxen i Sjöbonäs vid Osabergets fot. Hon hette Sorsén då. Hennes pappa Gustav har fått en tjärn uppe på berget uppkallad efter sig. Den heter Gustavs tjänna. Ha det så bra …vi höres!

  • Irene Grundström (inläggsförfattare)

   Hej Nyby 9075! Va kul att få hälsning från Nyby! Önskar er detsamma! Lev väl! Irene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.