Naturbilder .. en vinter-tisdag

 

-27 C och alldeles klarblå himmel, nu kan vi se solen från 09.00 till 13.30.

 

Jag älskar dessa fina vinterfärger……det går glädjestrålar rakt in i hjärtat när jag ser dem. Och så gnistrar alla små snöstjärnor så vackert. Det sägs att alla snöflingor ser olika ut, kan det verkligen finnas så många variationer…nja, betvivlar detta påstående.

 

Räven har varit här i natt och satt spår i den orörda snön. Det var så vackert månsken i natt det var väl då den var ute.

 

Hemfjäll vid Perukens fot och bergen vid Gillesnuole i bakgrunden. Har hört rapporter om att det är mycket vatten på isen under snön så det är inte värt att sticka ut med skotern ” ånyest” som vi säger eller utan att ha något spår att hålla efter.

 

Vid Svarthällan har det bildats istappar, de brukar hänga kvar tills vårsolen får dem att släppa och falla så det ekar mellan bergen.

 

Idag rår inte solen på den gnistrande snön.

 

Jag brukar ta kort på kalhyggena och sen sitta vid datorn och se om det var några djur eller spår där. När det är soligt ute är det då omöjligt att se vad man får för resultat av bilderna. När man kommer in får man se vad kameran hittat.

 

Hemma på gården är det välskottat och putsat idag. Skönt, vi har pulsat i snö flera dagar och väntat på att det skulle sluta att snöa.

 

Min skrivarvrå….

 

Ha det så bra alla ni som tittat in idag! Tack för alla trevliga kommentarer!

 

 

6 kommentarer

  • Irene Grundström (inläggsförfattare)

   Tack så mycket Hagberg…Ja det är spännande med spåren på den orörda snön och sen på våren när vi får höra konserten när ispelarna faller och vårbäckarna brusar. Det brukar eka mellan Jibbmokkens brant och Svarhällan. Tack för din vänliga hälsning! Irene

 1. Judy

  Hi Irene! Quite cold at your place and we warmed up to -20C. It’s also cloudy and snowing. Such lovely winter pictures you have taken! The farm shows up nice against the sparkling white snow. Good computer corner with wonderful views. Have a great evening!

  • Irene Grundström (inläggsförfattare)

   Hi Judy! It´s warmer now -19,4 so now you have much colder. We have just been watching a naturefilm from Canada. It lookes like you have wolfs around the coener. It was in this corner I sat when I saw the owl the day before. Have a nice day!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.