Naturbilder .. Sandsele SK

Målvakten Villner Hedmans  luftfärd …..han hann säkert ta den bollen.  Bildkälla Sobb   RL

 

Tord Stenvall

BIldkälla Sobb RL

 

Publik

Bildkälla Sobb RL

 

Lagledaren Börje Ludvigsson manar till stordåd….

Bildkälla Sobb  RL

 

Pojklaget

Bildkälla Sobb  RL

 

Kommande storspelare….Tomas Lind

Bildkälla Sobb   foto Roger Linder

 

Sandsele SK

Bildkälla Sobb  RL

 

Klubbfesten 1977

En riktig kocka som vet hur man uppför sig i ett kök…en kockmössa som håller bort allt hår.

Bilden är från Sandsele Sk:s  klubbfest  i Blattnicksele på ”Hoffes” och kockan heter Alma Holmgren från Hufta.

Bildkälla Sobb  RL

 

Här ser de ut att ha fått ta del av någon riktig hemlis…Börje Ludvigsson, Krister Jonsson och Hoffe Holmfrid Ludvigsson själv på samma klubbfest som Alma.

Bildkälla Sobb  RL

 

 

 

4 kommentarer

  1. Ro.Li.

    Hej igen Irene! Med risk att låta som en besserwisser, men Villner tog innt bollen, han tog i stället i bollen under sin luftfärd å putta ut den breve målstolpen. På bilden ser man när han fällt ut landningsställen å gå ner för landning. De kanske va onödigt å göra en sån spektakulär räddning på uppvärmning som det var, men han gjorde en eller flera på match ibland. Men för det mesta behövde han inte för vi hade sånt bra försvar…… Ja nu blev de på gränsen till skryt….Raskt till nästa bild där Tord gör sin vanliga ritual med skosnörena samtidigt som han fyller på löd i dojjorna. Han brukä fyll på mycke varje gång! Hej då.

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Hej igen! Inte för att jag begrep vad han fyllde dojjorna med, men det var säkert bra. Sånt skulle man nog behöva själv ibland. Var inne på Sandsele SK:s hemsida och såg på bilder från danserna i Talludden. Klubben verkar aktiv än fast ni inte har något fotbollslag längre. Kul med alla föreningar som olika byar håller igång. Talludden har ju varit ett populärt dansställe som dragit mycket folk och gör väl så än antar jag. Lycka till Sandsele SK!
      Hej då Roger!

      • Ro.Li.

        Det kallades för ”löd i dojjorna” när någon hade ett naturligt hårt skott vilket Tord hade. Men det var inget pulver man fyllde i skon.:-). Hej!

        • Irene Grundström (inläggsförfattare)

          Tack för den undervisningen och därmed förstår jag att jag inte behöver ha sånt i skorna. Det är bättre att jag sätter på mig ett par Goikika med skohö i. Passar nog bättre min stil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.