Naturbilder .. Johan och Vilbert

TROGNA BESÖKARE UNDER AMMARNÄSDAGARNA, JOHAN OCH  VILBERT FRÅN VÄLLINGTRÄSK.

Vilbert spelar gitarr och sjunger och Johan spelar på hästskor och sjunger. De gjorde egna roliga visor och berättelser ifrån Vällingträsk där de låtsades bo. Med tiden så har jag lärt mig att det finns en sjö inom Sorsele som heter Vällingträsk Där fanns det någon enstaka gård. Deras fyndiga låtar finns inspelade på kassettband som vi äldre vet vad det är. På Youtube finns 14 videor med Johan och Vilbert från deras storhetstid under 1980-talet.

 

Bildkälla Sobb

 

Det var nog Johan och Vilbert som våra goa fastrar satt och lyssnade på under Ammarnäsdagarna, kanske låten om hästen Balder.

Faster Elin Strömgren och hennes lillasyster Aina Forsvall. Två av Otto och Matildas flickor.

Bildkälla Sobb

 

Johan och Vilbert under Svt:s tv inspelning.

Bildkälla Sobb

 

Här får de motta kulturstipendiet i Sorsele under Sorseledagarna 1990 07 21.  Anna Greta From är prisutdelare till  Assar Sandqvist t.v. och Lage Gustavssson. Assar = Vilbert, Lage = Johan

 

Bildkälla Sobb Foto Åke Johansson

 

Det här var en av de verkliga innevånarna i Vällingträsk Sorsele. Stället finns på höger sida när man kör från Sorsele mot Slussfors och Tärnaby.

Bildkälla Sobb.

 

Ett av revyn Ositts mest uppskattade nummer…..Uppfinnaren Lage Gustavsson försöker få stöd för sin uppfinning hos Jan Erik Sorsén.

Bildkälla Sobb Foto  Åke Johansson

 

TILL MINNE AV LAGE

En bild på Hemfjäll från berget Peruken . Här i Hemfjäll växte Lage Gustavsson upp han var född 1949 02 21 och lämnade jordelivet 2011 08 08.

Bildkälla Sobb foto David Nyström

 

Och tack för underhållningen säger vi till Assar Sandqvist uppvuxen på Rankbäcken i Sorsele. Och för er som vill lyssna på Assars inspelningar så gå in på ” STUDIO GALGAT” på You tube.

 

2 kommentarer

  1. Tora Linder

    Hej! Vällingträsk ligger till höger om vägen som går mot Åbacka och vidare mot Blå vägen. Däremot om du svänger höger mot Vällingträsk så ligger sedan sjön och gården till vänster om den smala grusvägen som fortsätter fram till Örnäsudden.

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Hej Tora…ja jag verkar ha varit lite vänstervriden när jag skrev inlägget. Kanske för att jag för det mesta kört den roliga grusvägen till Örnäsudden. Tack för att du gav mig den rätta sidan av saken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.