Naturbilder .. Blattnicksele

 

 

Fint brofäste vid bron över avan ,,,,väg 45 genom Blattnicksele. Tyrald Jonssons hus närmast.

Bildkälla Sobb

 

Mera brobyggare …ingen text vid bilden men jag tror att det är Josef Alenius som är i mitten. Kanske bygget över Lillån i Sorsele.

Bildkälla Sobb

 

Strandvägen i Blattnicksele….det första huset till höger har jag ägt ett tag…nu ombyggt.

Bildkälla Sobb

 

Blattnicksele .Fotot taget från Näset där campingen finns. Violas affär bl.a.

Bildkälla Sobb

 

Något hus i Blattnicksele som ej finns kvar….vem bodde här?

Bildkälla Sobb

 

Den här bilden ska vara från Blattnicksele….vet inte var

Bildkälla Sobb

 

Järnvägsstationen

Bildkälla Sobb

 

Söndagskolebarn från Blattnicksele

Bildkälla Sobb

 

 

 

4 kommentarer

  1. Ro.Li.

    Hej Irene! Ja i och med den gamla veteranens bropassage har vi nu ingången till en ny bilfrosseblogg. Tyralds och Violas hus verkar vara av senare årgång än den gamle kämpen. Alltså rent logiskt borde den vara av märket Oldsmobile! Men man vet aldrig. Det kan vara en riktigt gammal Hillman också eller va tror du Irene. Frågorna hopar sig . Är chafförn från Blattnicksele t.ex. Mycke nostalgi i alla fall!

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Hej Roger! Ja det är mycket som är intressant i de gamla bilderna. Är det kanske samma modell av Hillman som du hade? Det vore nog inte så dumt att äga en sån där de torde väl betinga ett högt pris om de är i gott skick. Tyvärr så följer ingen information med om vem som är ägare eller chaufför till bilen. Det skulle inte förvåna mig om den som körde bilen stannade mitt på vägen och sprang fram för att fota den. Det verkade då inte ha blivit någon trafikstockning i alla fall.

      • Ro.Li.

        Hej Irene!
        Jag gör en pudel och tar tillbaka det jag skrev om att det eventuellt skulle vara en Hillman. Dom hade nog inte ens startat upp nån biltillverkning på 1920 talet då bilen på bloggbilden tillverkades. På Google finns när man söker på Oldsmobile en webbsida som första efter Wikipedias två, som innehåller en artikel som heter ” I ett skyltfönster från 1922 ”. Där ser man ett riktigt vrålåk från 1920 talet, en Oldsmobile!………Ps! Det var inte jag som förunnades att få ha en Hillman. Han hette Forsvall å härstammade från Ammarnäs. 🙂 Hej då!

        • Irene Grundström (inläggsförfattare)

          Hej! Okej då mindes jag fel om din Hillmanberättelse. Jag har väl pudlar på loftet ibland och minns inte vad ni berättar för intressant. Tack för din info om Oldsmobile! Det var väl Kurt Forsvall som ägde Hillman då, han som var Konsumföreståndare i Lomselenäs om jag minns den saken rätt. Om jag minns rätt så var han gift med din syster Anett. De har varit mycket i Ammarnäs så de har jag träffat när jag jobbade i Hilding Renmans affär.
          Tack Roger för din trevliga kommentar! Hej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.