Naturbilder .. lite av varje.

Övre bilden: Oskar Anderssons stuga i Norrsele. Bildkälla Vbm / Fotograf Robert Lundgren

 

 

 

Vad väntar oss denna vinter? … Än finns det ingen uppfinning som gör att vi kan se in i framtiden, inte ens en sekund, utan bara erfarenheter bakåt i tiden som gör att vi kan gissa att så blir det. Kvällstidningarna trummar på med värre och värre rubriker för att överträffa varandra, så att vi bara måste läsa just deras artiklar som sen tack och lov inte alls överensstämmer med rubriken. De stackars elitidrottarna är särskilt utsatta ” Han bröt ihop” står det när den intervjuade måste sätta handen för munnen för att inte visa att han skrattar åt en dum fråga.

Visst finns det mycket allvarligt att fundera över men som sagt vi vet inget om framtiden. Vi får hjälpas åt så gott vi kan för att ta vara på tiden vi är i.  Att tänka snälla tankar om varandra hjälper  långt.

 

Den här bilden är tagen vid Sandsjöbåtlänningen den 22 oktober i år. Så mycket snö hade kommit redan då. Nu har det mesta töat och regnat bort. Kanske kvar en tredjedel enl, rapport.

Foto R L

 

Vinterbild från Södra Blattnicksele i februari

 

1:a december 2017. En vandringsälg på väg till vinterbeteslandet närmare kusten.

 

 

 

Samma dag var de här ute i samma ärende.

 

 

Slutar med en bild från 1938 då vår mor längst t.v. åkt skidor över till Aivak från Ammarnäs och knappt stått på skidor förut. Inte undra på att sonen Sven-Bertil tagit 9 Sm guld i veteran Sm och åkt Vasaloppet på 4.34. Men han åkte nog inte i kjol som mor Ada gjorde över fjället en sträcka på ca 19 – 20 km enkel väg. Troligen sov de över och åkte hem dan efter. Alrik Eriksson 3a f.v. sen Märta Norlén sen okänd och längst t.h. Josef Fransson. Den som står mellan mor Ada och Alrik vet jag inte heller vem det är.

 

 

För övrigt så har jag uppdaterat mitt förra inlägg med lite berättelse om Delliknäs. Och lite lästips.

Nu blir det pyttipanna till middag…Go middag allihop!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.