Naturbilder .. Mellandagar

 

I år är det väl många som måste jobba mellan Jul och Nyår eftersom det är så många vardagar. Men vi kallar det väl ändå mellandagar.

 

De återvändande solstrålarna.

 

 

 

Svarthällan vid Svarttjärn efter Ammarnäsvägen

 

Älgarna har varit på besök till Everts hus….numera Micke och Maries gäststuga i Svarttjärn.

 

Älgar vid Björkheden.

 

Älkon vid vägen …hon var mager, bara skinn och ben.

 

Jibbmokken och Storvindeln vid Svarttjärn.

 

26 dec 2015….Grannvädersmoln hette de här när jag var liten…de har säkert bytt namn sen dess.

.

 

Månen håller Hemfjällborna vakna. Många med mig säger sig ju sova dåligt när månen sveper förbi.

 

En bild ifrån förr, troligen 1958 då faster Nanny Berglund fyllde 50 år den 8:onde januari. Längst t.v. Seth Strömgren, sen följer vi efter bordskanten så hittar vi hans hustru Elin. Nästa är hennes bror Edmund Grundström och hans hustru Ada, bakom henne tittar dottern Irene fram 5,1 år  och sist farbror Holger Grundström. Damerna på hitsidan bordet är f.v. Karin Strömgren men sen vet jag inte vilka det är. Är det nån som känner igen frisyrerna?

 

Här har vi något att bita i under mellandagarna….att sätta namn på alla här. Dragspelare nr 2 f.v. är Johan Hedman från Storsjö. Han var en ofta anlitad dragspelare vid bröllop och i andra sammanhang.

F.v. Sjuk Jonsson, Lars Jonsson, Nils Johansson ( Nils Jan´sn) Ammarnäs och sen två bröder Bergeman.

Ha det så bra! Tack för att ni kommenterar, det är så kul!        Privat kort men Robert Lundgren är fotograf.

 

4 kommentarer

 1. Samuel Hellgren

  Med utgångspunkt av andra bilder tagna av Lundgren föreslår jag följande namn på de tre männen i gápttie/kolt på mellersta radens vänstra kant, fr v t h: Sjul Jonsson, Lerudden; Lars Jonsson, Häggås; Nils Johansson, Ammarnäs(?). Till höger om dem står bröderna Bergeman.

  • Irene Grundström (inläggsförfattare)

   Tusen tack Samuel! Jag var också inne på bröderna Sjul och Lars men var osäker på vem som var vem. Nils Johansson var väl den de brukade kalla Nils Jan´sn då förstår jag. Bröderna Bergeman kan du bättre än jag. Litar på det och skriver in dem.
   Jätteroligt att du skrev! Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.