Naturbilder .. Sorsele bjöd på utflyktsväder.

MÅNDAG 2022 01 17

Hej på er….igår bjöd Sorsele på fint utflyktsväder. Med kaffetermos och smörgås gav jag mig iväg på en mållös vandring. Först passerade jag kyrkan och Prästtjärnen.

 

Den vackra församlingsgården vid Prästtjärnen mittför kyrkan.

 

När jag passerade Tärnavägen så hörde jag ett ylande i skogen bortöver som jag ville undersöka och fann skoterleden som går ner emot älven. Den har jag aldrig gått, provar och ser vart den leder.

 

Ylandet visade sig komma från ett hundspann som passerat innan jag kom.

 

Nere vid älven ser jag udden som var kyrkvärden Per Olles ställe tidigt 1900-tal.

Där har nu Simon W  byggt upp ett fint hus.

 

När jag går leden över Vindelälven ser jag kyrkan och kyrkbron långt där borta som jag passerade tidigare.

 

Jag tar leden som går in i skogen och upp mot Ammarnäsvägen. Nere på älven finns en skylt där det står att Ammarnäs ligger 97 km uppöver älven. Den jag går efter går tydligen ända till Nalovardo om skylten stämmer,

 

Kaffetermosen kommer väl till pass efter att ha fotat hela vägen i snålblåsten.

 

Ett gäng skoterförare stannar nere på spåret och diskuterar färdväg ser det ut som. Jag ska passa på att framföra mitt tack till de som kör upp lederna och underhåller dem så bra! Vi som gillar att vara ute efter lederna ska veta att vi har skoterfolket att tacka för att vi kommer oss ut i markerna, annars hade vi fått plumsa i djupsnön!

 

Efter fikapausen gick jag vidare och kom rätt snart upp på Ammarnäsvägen.

 

Vackervädersmolnen som vi brukar kalla dem blev bara finare och finare.

 

Väl hemma i lägenheten så såg det ut så här. Tyvärr lite suddiga bilder från mobilen. Min dator och kameran har blivit osams så jag får inte in mina kamerabilder där.

 

Nu väntar tvättmaskinen på att tömmas, bäst att hjälpa den. Vi ses och hörs!

4 kommentarer

  1. Judy

    Hi Irene! Beautiful pictures and a nice walk for you. What was the temperature? How long was the journey? Good to see you brought coffee to warm you along with a sandwich. I love the colors of the clouds. Enjoy your evening! Take Care and Stay Safe!

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Hallo Judy! Yes it was a nice day, only -2 C but the wind made it much colder. Coffee outdoors tastes good. The walk was about 5,5 km. I can see that you have around -20 degrees C on Wednesday and a half sunny and half cloudy.

      Thank you for your commen! Have a nice week!

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Ha ha, ja det är skönt att bara ge sig iväg utan att vet var man hamnar. Strosa iväg nånstans och ha med sig fika. Det blir inte så långa sträckor men man får passa på när man inte har några krav på sig. Lite annorlunda mot arbetslivets sekundstrid när chefen stod bakom ryggen med tidtagarur.

      Tack Solveig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.