Naturbilder .. flera Ryggsäckar.

Ante Larsson i Falträsk torde nog ha haft många ripor i sin ryggsäck. Bildkälla Sobb / foto David Nyström.

Är det någon som känner igen de här personerna? Det ser ut att vara en paus  i renflyttningen på våren. I ryggsäcken finns troligtvis mat och kaffe som ska inmundigas vid elden bakom ladan. Skidorna med rejäla brätten har parkerats i bakgrunden. Men vilka är personerna?   Det har kommit in ett förslag på att det ska vara David Ögren längst till höger och Anna Larsson bakom honom.

Bildkälla Sorsele bildbank / fotograf okänd.

 

Ett helt annat ärende har de här ryggsäckarna och en helt annan årstid. De här personerna är på väg ut på bärplockning.  Axel och Ingrid Nordström, Naima och Verner Lundström. Året var 1941. Är det någon som känner igen huset? Var fanns det? Är det i Sorsele?

Bildkälla Sobb / fotograf okänd.

 

Jag har inte fått in någon information om fotot från Ammarnäs i förra inlägget. Men jag skall passa på att tacka Samuel Hällgren som var så trevlig och skickade in en kommentar om ett foto från Hemfjäll i inlägget ”Mellandagarna”.

Det är så uppiggande för mig att nån hör av sig. Jag är många gånger frestad att lägga ner bloggen eftersom det verkar vara så få som är intresserade. Men då räcker det med att en enda skickar en kommentar så blir det roligare igen . Samuel räddade bloggen den här gången. Och mina trogna som jobbar hårt för att hjälpa mig förståss, det är några stycken.

 

Välkomna med åsikter!  Vi kanske hörs om ni vill.

 

4 kommentarer

  1. Ann

    Jag läser din blogg var och varann dag. Är ingen aktiv kommentator då jag inte känner igen många människor men jag lär mig mycket av den. Oavsett om du behåller bloggen eller inte så ska du ha tack för allt jag hittills lärt mig om ”gamla tider.

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Tack snälla Ann! Ja det är roligt att höra att yngre intresserar sig för gamla tider och bilder. Det vore bra om de äldre som fortfarande minns vilka det är på bilderna kunde hjälpa till att identifiera personerna så att kommande generationer kan spinna vidare på vår historia.
      Tusen tack för den fina kommentaren!

  2. Ro.Li.

    Härlig bild på Ante Larsson i Falträsk! Krimmermössa, solglasögon, sol i sinne en solig vårvinterdag. Han ser ut som en riktig Don Juan. Undrar när David Nyström tog en sån där bild? Vilka årtionden höll han på med sina fotodokumentärer?

    • Irene Grundström

      Hej Roger…tusen tack för kommentaren. Ja man skulle ha fått sitta ner en härlig vårdag hos Ante i Falträsk och lyssna på hans berättelser. De bodde ju så gudomligt vackert till också. Året som David Nyström var där och fotade var 1955.

      Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.