Naturbilder .. Vems ryggsäck?

Sigvard och Frans…”dags att skaffa”…Sigvard hade köpt en stämpling på allmänningen där de högg, är texten vid fotot. Jag antar att de heter Hedlund i efternamn och är från Skansnäs.

Bildkälla Sorsele bildbank /  foto okänd. Bild inlämnad av Göte Holmberg.

 

Skirknäs står det vid bilden. F.v. okänd, Manfred Edlund, Helge Ammerlind och Henning Eliasson. Rätta mig om jag har fel på namnen.

Bildkälla Sobb / foto okänd

 

De här männen är okända för mig. Känner ni igen dem? Inlämnat av Sonja Edlund liksom det förra.

BIldkälla Sobb / foto okänd.

 

Okända personer. Fotot taget av Allan Johansson. Skulle vara intressant att få veta var de befann sig. Det finns en kåta i bakgrunden.

Bildkälla Sobb / foto Allan Johansson.

 

 

Text vid kortet: Lördagen den 22 november 1958, novemberjakt och snöfritt. Allan Beimo och Bosse Lind lyssnar på hardrev.

Bildkälla Sobb / foto Allan Beimo.

 

Den här bilden skulle kunna användas vid reklam för semlor. Jag tycker den ser ut som en typisk fettisdag i skogen när kvinnor och barn brukade komma och bjuda på semlor.

Bildkälla Sobb / foto okänd. Inlämnat av Gertrud Mattson. Personerna okända.

 

Utflykt i vårtid, när jag och min syster gick upp till hygget mellan Svarthällan och Hällnäsberget. Där nere ser vi Storvindeln och i bakgrunden Jibbmokkens rasbranter.

 

Så här gemytligt kunde det se ut på en fettisdagsutflykt till timmerskogen. Josef Fransson m besökare.

Privat foto.

 

Nu är mitt kvällsskift slut. Tack för att ni hör av er! Ha en fin vecka!

En kommentar

  1. Ro.Li.

    Sitt å spekulera om den mysiga topptursbilden som Sonja Edlund lämnat in till Sorsele bildbank. Vilka är det och var är det? Det verkar vara ett högt berg man ha tagit sig upp på men trots det är man relativt finklädda. Vitskjorta och slips verkar i alla fall 2 st ha på sig. Kan det vara i närheten av Skirknäs? Killen till höger kan ju vara en Edlund. Snälla Sonja berätta nu! Vilka är det och var är det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.