Naturbilder .. Hej!

Hej på er…efter ett långt uppehåll med andra göromål och intressen så ska jag försöka komma igång lite mer med bloggen. Jag har gått sista sträckan på Luffen från Sorsele till Ammarnäs och ska sätta ihop lite bilder från den dagen. Idag är det strålande vackert augustiväder så lilla gulliga haren får ta egen plats i bloggen för idag så återkommer jag senare med mera bilder.

Den här harpalten hade gömt sig under det utslagna gräset tillsamman med ett syskon. När jag räfsade undan höet så tittade de oskadade fram. De kunde inte vara så gamla, de är då de minsta harar jag sett. Jag föste in dem i skogen för att ingen rovfågel skulle ta dem på den öppna ängen.

De är inte övergivna, utan harmor brukar lämna dem under sina utfärder och sen komma tillbaka och dia dem. Fast de sitter stilla som statyer så ska man inte röra dem utan låta dem vara  ifred. Harmor kommer i kvällningen och de hittar varandra.

 

Aspudden …lilla harens domäner.

Tack för titten. Vi ses och hörs!

 

 

 

2 kommentarer

  1. Judy

    Good to see you back Irene! What a cute hare with different colors. He has a nice home but will be much safer in the forest. Have a wonderful evening!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.