Naturbilder .. Matsokudden

 

Hej på er! Jag sätter in några bilder ifrån slåtterdagen i Matsokudden måndag den 15;onde augusti 2022.

Det var en underbar upplevelse att få följa med Ammarnäs kulturbygg till den årliga slåttern längst in i Tjulträsket. Ante hade fått låna Marcus Erikssons stora trygga båt för att frakta över slåtterbalken, folket och all redskap.

Ante hade varit där innan och slagit ut höet. Lennart och Lillemor kom dit på söndag och började med räfsning och hässjning tillsammans med Ante. Jag kom dit på måndag och hjälpte till.

Det finns mycket att berätta om Matsokudden och dess historia men jag får ta det vid ett senare tillfälle. Jag hinner bara sätta in bilder idag innan jag ska iväg med bussen så ni får läsa om Tjulträsk informationstavlan som jag fotat av.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klart för i år! Lennart, Lillemor och Ante Grundström från deras familj och jag (som står bakom kameran) är lillasyster till Lennart. Tack för i år Matsokudden!

Trevligt att du tittat in på bloggen. Jag återkommer vid ett senare tillfälle med mera berättelse om de som bodde här.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.