Naturbilder .. Luffen 24 Ammarnäs – Sorsele

 

Riselouptevägen till Karlsgård fredag d 7 okt.

Den 15 och 16 maj gick jag den här sträckan – Luffen nr 6 och 7 på väg upp mot Ammarnäs

 

Jeribäcken  i oktober. Det var ovanligt mycket vatten för att vara på hösten. Det måste ha regnat mycket i fjällen.

 

Jeribäcken i Maj i vårflodstider.

 

När jag gick de här sträckorna i vår träffade jag på både renar och en älg. Nu i oktober såg jag inga djur.

 

Den här älgen såg jag i Maj från Riseluoptevägen mot kurvan innan Vindelberga.

 

Den 19:onde oktober 1919 tog jag den här bilden från parkeringen i Månäs. Här ser vi Granudden med Jibbmokken i bakgrunden

 

Nu under höstvandringen tog jag inte så många bilder. Den här dagen duggregnade det ibland och det fanns inte så mycket att ta bilder på. Jag fikade när jag kom till Långtjärnsvägen och gick sen vidare till Karlsgård. Jag gick ju två av vårens sträckor så det kan ha sin förklaring till fototorkan.

 

Jag kom fram till Karlsgård en halvtimme innan bussen anlände, så då hann jag både fika på en sten och prata med Erik Sandström en stund. Han berättade att det fanns tre hushåll med fast boende nu i byn och att de hade var sitt företag. En byggfirma, en elektriker som startar upp ett företag och hans eget sågverk som han haft i många år.

 

Sen kom Nina med bussen och jag åkte iväg till Nabbnäs för att fira helg.

Hej med er…..Vi hörs och syns!

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.