Om vi inte haft några invandrare/flyktingar alls, hur skulle det låtit då?

Vi kan tänka oss om vi inte haft någon invandring alls eller i det mått vi hade för ca: 50 år sedan eller längre tillbaka och där invandring främst från Finland gynnade vårt land starkt. Givetvis även från andra länder som bidrog med utveckling av vårt land. Inte minst kan vi se utvecklingen av våra svenska lastbilar som är en världens bästa. Både Scania och Volvo. Det var inom många andra områden också de invandrande var oerhört viktiga inte minst för den svenska efterfrågan på arbetskraft. Kanske mindre högutbildade av vad vi idag ser. Idag har vi svenskar inriktat oss mer på språket, att våra invandrande flyktingar lär sig språket. Vi kan undra på vilket språk monterar jag ihop en komplicerad växellåda eller får ihop fungerande elektronik till våra fordon eller i övrigt, främst i den industri där vi producerar dessa, Scania och Volvo exempelvis.

Vi här aldrig några politiker som i övrigt bara pratar om begränsad invandring/flyktingpolitik säger något gott om det utveckling som spås i norr. Det ser bara negativt på all form av utvecklingen inom det området. Det enda positiva det ser med Norrland den nordligaste delen är hur de ska få ström härifrån. Nu är det ju inte ensamma eller själva orsakat den strömbrist som eventuellt kommer råda i den södra delen av Sverige det är också andra orsaker. Men vad vill partier som vill ha invandring och flyktingpolitiken till närmast noll, vad skulle de lägga sin tyngsta frågor på då om det den inte stått i fokus?

De boende i Österlen Skåne protesterar vilt mot gruvbrytning av mineraler till de batterier dagens fordon ska ha. Här i norr gläds vi för varje arbetstillfälle oavsett om det måste till att flyttas en hel stad, jag tänker närmast på Kiruna. Även kan vi se all giftet från förädlingen från gruvorna i Rönnskär, Skellefteå. Kanske blivit bättre med den saken nu. Men visst har gruvdriften inte bara positiva sidor kan vi gott slå fast.

Vi lever i ett land med många viljor och kulturer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.