Energipolitiken måste vara ett av det märkligaste i vårt land

Kommer vi ihåg hur allt började? Det var elbrist i Sverige redan under vattenkraftens framfart. Skatter kom till för att sänka förbrukningen. Sedan kom kärnkraften då räckte strömmen, men skatterna och pålagorna fortsatte. Alla möjliga tänkbara och uppfinningsrika namn ”hittades på” för att stärka statens inkomster. Syftet med skattehöjningarna med påhittade namn var eller är rena blaha blaha. Enda syftet är dra in pengar till statskassan på ett synnerligen ohederligt vis.

Man säger kärnkraften är dyrare än vindkraften. Tar man bort alla oskäliga skatter för elen är kärnkraften inget dyrare för konsumenten. Risken finns med den politik som nu förs inom energianvändningen och som de inte är sena påtala att vindkraftselen är bra mycket billigare än kärnkraft att vi kan vänta oss i princip horribla höjningar på elen utifrån redan vad vi nu har. Det beror på den elbrist som kommer uppstå och som kommer drabba oss alla, inte minst hushållen där barnen växer upp och förväntas ha en bra miljö, familjemiljö. Hushållens och familjers- även andra givetvis kommer och drabba deras ekonomier hårt. Troligen blir det kontentan av den energipolitik vi nu ser.

Det är bara glädjekalkyler de målar upp för oss och vad de själva innerst inne vet är att detta är ren blöjpolitik, vill säga en politik av något som skulle likna sbädbarns. Det är bättre lära sig torka sig själv i stjärten innan de ska äntra en myndighet (energimyndigheten) men även styra ett land. Trots sina 4 % är det just det partiet som fått sin vilja igenom som nu de flesta partier bugar och bockar sig inför. Mycket konstigt.

Först ska vi spara på strömmen genom höjda avgifter och olika skatter, sedan ska vi översköljas av el. Inte konstigt folk vänder sig till SD när vi bara har idioter i Sverige som ska styra landet. Det är ju för fan inte trovärdigt vad de sysslar med.

Måste det krävas 97 % SD sympatisörer innan man inser något är fel? Hur långt tänker man gå?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.