Människor i Sverige är inte längre de gamla fogliga

Visst begicks det brott tidigare, men inte i den grad vi nu ser och framförallt morden och skjutningarna vi dagligen ser. Det kan också vara unga, omkring 15 år som är inblandade. Vi kan undra vad detta beror på. Man säger också att gängvålden – vilket det är – inte bara sker i storstäderna – menat S-holm, G-borg och Malmö – utan på ”mindre” ställen också. Det man då menar är andra städer i Sverige. Senast var det både Kristianstad och Linköping. Är detta mindre ställen i Sverige, vad är vi då vi som bor i Norrland, Norrlands inland och glesbygd och även de små orterna i Sverige? Vi ser hur de räknar och hur mentaliteten blivit. ”Mindre orter”? Det verkar som de inte förstår eller har begrepp om att Sverige är ett avlångt land och där även människor bor i hela landet och varifrån mycket av produktionen sker och går just till dessa ställen där problemen är som störst och inte minst där människor växer upp och hamnar i den grova gängkriminaliteten. Hela samhället barkar ur som det nu blivit, ingen har någon kontroll längre.

Jag tycker även om vi tar exemplet med försvarsministern hur han agerat under sin tid. Visserligen trängd av andra agera som han gjort, men någon egen syn måste han och även hela S ha i de frågor som nu blivit viktigare hur Sverige ser ut inifrån och hur vi här lever. Stärkt försvar till priset av vadå och vilka ska försvara landet, de unga gängbrottslingarna som har tillgång till vapen och skjuter på gatorna i Sverige. Är det såna stridsförande individer som är tänkta försvara landet? Hultqvist & CO har misslyckats i den meningen att styra Sverige. De har ingen kontroll längre utan fumlar i mörkret. De kör med den gamla metoden, för att det är enklast så att packa in människor i fängelserna och hur ser det ut här? Att Moderaterna skulle vara bättre i det avseendet är väl snarare tvärtom. De vill packa in ännu fler, hårdare straff osv. Det hjälper ju inte. Vi måste ha tillbaka den gamla sortens människor med en helt annan mentalitet som tar ansvar för landet. Nämn gärna den gamla arbetarkåren som tidigare fanns. Idag vill knappt ingen göra rätt för sig, allra minst de som ligger längst från det samhälle som tidigare fanns och Sverige präglades av.

Vi kan också undra alla som nu går långa utbildningar och när de är klara tjänar de mindre än en som kan ha skolkat från skolan eller inte lagt ner något jobb och intresse lära sig något. Den eller de får arbete ändå, tjänar bra utan att egentligen ansträngt sig i någon mån. Vilka är orsak till detta om inte den svenska fackföreningsrörelsen som medvetet orsakat denna uppdelning på arbetsmarknaden. Det är fel på mycket i Sverige och därför har vi fått som vi har. En ny fräsch regering som vågar tänka nytt skulle inte skada. Men varifrån ska vi få den i denna oreda som vi har?

Nämnas också, innan pandemin, då skulle vi lösa alla problemen med batteridrivet och självkörande bilar. Det var i vilket fall Miljöpartiets motto som Löfven & CO inte minst sagt var villiga genomföra. Alla andra problem, som nu blivit de verkligt stora förbisåg man. Det är verkligen ingen handlingskraftig regering vi har i det mottot. Man ”skjuter” (bildligt talat)  problemen framför sig hela tiden och vågar inte ta itu med dessa, det som verkligen är problemet. Det ska daltas, tillsättas utredningar och fördröja för att man inte vågar ta rakryggade beslut. Sverige är i ett förfall vad det gäller den saken. Sedan kan S, MP och dess anhängare säga vad man vill.

Den mera liberala synen på samhället eller hur det ska utformas har fått alldeles för stort inflytande. ”Spolingarna” har också fått ett alldeles för stort inflytande på Sverige. Snart sagt alla myndigheter vi har (främst inom miljö) styrs nu helt okontrollerat av människor som inte har någon kunskap om hur ett samhälle fungerar i stort. Deras fokus är alldeles för enkelspårigt och har direkt spårat ur.

Jag är ingen professor som skulle veta allt, men det hindrar inte ha egna åsikter. Vad tycker du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.