Volvo eller SAAB

Så resonerade många när den tiden begav sig, när de två svenska bilmärkena konkurrerade med varandra. Det fann liksom inte varken i fantasin eller verkligheten att något annat bilmärke kunde fungera. Visserligen, kanske de som hade lite tjockare plånböcker kunde skaffa sig en Merca. Det var liksom kvaliteten överlag. Den tyska gedigna, uthålliga och pålitliga.

Men alla andra (nollor, jag en bland dessa) fick hålla oss till de svenska beprövade märkena. Ända till den dag man upptäckte att de gått ur tiden. Omoderna, dålig funktion eller opålitligt i det hänseendet, om det fanns. Tekniken började ligga på en konstruktion mera tillverkad och byggd på apas. Men visst funkade de gamla skrällena om man hade krav som också låg ungefär på en apas nivå.

Hur ser V-minas politik ut, går den jämföra med de gamla skrällena Volvo och SAAB? Jag menar vad finns det att välja på? Inga stora förändringar oavsett är väl det som vi kan vänta. Det viktiga verkar vara att ta tillvara sina egna intressen. Familjebanden, familjepolitiken som gynnar en själv. Jag hade tänkt mig en oberoende styrning där V-minas intressen tas tillvara, hela befolkningens.

Skolan har jag inget göra med längre, men visst kunde man undra här också hur den var uppbyggd, vilken ledning här styrde? En typ av klaner där intressen av den egna arten togs tillvara. Föräldrar som styrde, fast de ingen kunskap hade, inte mer än övriga, men inflytande skulle de ha. Inte undra på att kommunen faller sönder mer och mer.

En smocka eller en mocka?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.