Davids kamp mot Goliat, går igen

Den till synes lille och klene Ukrainas president Zelwnskyj (David) ger Goliat (Ryssland) ett hårt motstånd. Det som Putin med sina medlöpare, eller tvärtom kanske (?) trodde skulle vara över på några dagar har nu pågått i sex månader. Ukraina verkar återtagit områden men som sönderbombats av ryssarna men ändå kan betraktas som stora segrar. Paniken börjar lysa igenom i det ryska väldet och efter att soldater flytt i panik samt lämnat efter sig stora mängder krigsmaterial i ukrainarnas händer måste nu Putin mobilisera 300 000 man. Det råder panik i Ryssland, folk som riskeras inkallas flyr landet i mängder. Demonstrationer har utbrutit, inte i några större antal om man ser till hela landet men ändå i detta ändå slutna land där man inte får tycka något alls som inte Rysslands styrande medger, eller att det skulle gå emot. Det är en sorglig historia med detta land och om vi räknar tillbaka hur det sett ut. I det mera moderna Sovjet som det då det blev under Lenin ända till Stalin och innan Gorbatjov befriade landet, eller de andra länderna (Baltikum m fl) som stod under det gamla Sovjetunionen.

Vi vet hur de hade det, Polen som tidigare var hårt härjade av nazisterna kom nu att lyda under Sovjet och hela Baltikum, inklusive de andra öststatländerna. Det var härifrån produktionen skulle ske som gav styrka till det gamla Sovjet och dess ledare. Hela dåvarande Sovjets framfart berodde på att dessa länder direkt blev utarmade. Men som sagt, Gorbatjov lät muren falla och lösa upp gamla Sovjetunionen och nu till Putins och hans medhjälpares förtret. Det är detta som Putin & CO vill att det återuppstår till stora delar.

EU är en vagel i ögat på Putin och de styrande, liksom Nato och att vi nu Sverige och Finland söker inträde dit. Ryssland är sig likt ända sedan svenskarnas tid när de erövrade stora delar av landet, men sedan också förlorade både de delarna och även kunde blivit invaderat av ryssarna. Det slutade vid Umeå och där lyckades man på något vis sluta en typ av fred.

Sedan har Finland blivit utsatta av ryssarnas aggressivitet och lidit svårt. Att nu ryssarna är på väg tappa kontrollen över stora delar av Europa är Putins och hans styrandes skräck. Ryssland är och har varit en kontrollstat för hela Europa. Ordet frihet och demokrati är det som skrämmer dessa mest.
Hur många liv tänker Putin låta gå döden till mötes innan han inser det ödesdigra misstaget invadera Ukraina? Eller tänker han löpa linan ut och även riskera sitt eget land, med att använda kärnvapen?

Ryssland och dess styrandes mentalitet är sig likt, folket/människorna är bara brickor i ett spel där makthavarna struntar i hur många som dör. Huvudsaken de kan visa upp en seger, på något vis. Det är outtömligt barbarbari de står för.

Det måste bli ett stopp i detta på något vis. Först angriper de ett land som inte får försvara sig och gör de det är ryssarna (Putin) som anser sig hotade. Hur är hjärnan formad på denne bandit och hans kumpaner? Är det någon typ av ett släkte som uppkommit från en annan planet och som har svårt se fördelarna i en demokrati. När har ett styrelseskick lyckats över tid när inte demokratiska medel tillämpats? Inte något fall. Mussolini, Hitler, Pol Pot. Idi Amin och nu Putin samt många fler.

Det är också deras ”tröga system” som också kommer bli deras fall. Men hur många kommer dö innan dess?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.