Elkrisen självförvållad

Vad hjälper det om man nu skyller på varandra om elstöd, att det inte utbetalas, sena utbetalningar och inga utbetalningar alls. I grund och botten är det den tidigare förda politiken som orsakat den. Vi kan även fundera på de avregleringar som genomfördes inom en rad områden och ännu tidigare än Löfvenregeringen om det varit så lyckade. Att låta marknaden helt ta över då vi får som det nu ser ut. Det är bara vinster som räknas och något samhällsansvar finns inte. Att det kanske finns uppåt 1 miljon människor som måste gå till soppkök eller på annat vis kunna få äta är jättedåligt i en stat som kallar sig välfärdsstat. Det är också oftast ”Arbetslinjen” man följt dessa människor som nu kan vara de mest utsatta. De har tagit arbeten, men lönen är så låg i jämförelse med vad exempelvis nu normen för utländsk arbetskraft ska vara att den är inte ens hälften av de. Det rycker man bara på axlarna åt.

Löfvenregeringen, bara för att få sitta kvar var han tvingad ge efter för Liberalernas krav för slopad värnskatt. Ok, den skulle ändå vara tillfällig när den kom till. Men om den gick ta bort den, varför går det inte se till så alla människor har en hyfsad inkomst de kan klara sig på? Plötsligt då ropar alla, ingen bidragspolitik vill ha. Nä hellre låta människor svälta ihjäl. Vilken jävla välfärdsstat är det då vi bygger upp?

Som det nu ser ut har S totalt misslyckats förbättra för människor, gruppen jag här pratar om att det skulle fått det bättre. Och vem tror den här regeringen kan ändra något i det?

Vattenkraften är utdömd av EU, men vilka här gräver guld i högar om inte just vattenbolagen. Vore det några som skulle subventionera elen eller betala ut bidragen vore det just dessa. I stället ska de tjäna ännu mera. Denna förbannade marknadsekonomi som inte lite hyllas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.