God Jul alla eldsjälar

Det menas till alla som på något vis engagerar sig i det politiska livet eller på annat vis inte gör några speciella undantag för att det skulle vara Jul.

Själv förvånas jag över att vi gått från det minsta partiet (Miljöpartiet, ja Liberaler mindre) som haft det det största inflytandet i energipolitiken och försatt oss i den situation vi nu fått till att vi nu återigen har blivit det minsta partiet (4,5 %) i en ny regering som har taktpinnen. Är Sverige inte värda bättre förutsättningar att det numera ska styras från extremisthåll? Är det inte alltför viktigt hur de svenska förhållandena ska se ut? Jag menar sedan Sverige byggdes upp av i stort sett SAP och folk fått det allt bättre eftersom har vi fått fraktioner både från höger och vänster som har åsikter om hur Sveriges utveckling bör bli. Är det inte miljö som stått i fokus är det kristenheten, den religiösa dogmen med starkt fäste i vissa delar av Sverige politiken ska formas utefter det. Vilka är arbetare här, eller tillhört och levt under de förhållanden som var när en gång Sveriges byggdes upp? Nä Kristdemokrater är inte bättre än Miljöpartister och båda samlar knappt till regeringsunderlag, lika förbannat får de toppuppdrag inom politiken.

Man väljer nu lägga ner projektet om snabbjärnväg har ju varit känt, främst har vår Moderate företrädare i Vilhelmina inte minst varit lite mallig över det, hur mycket pengar det skulle sparas och läggas på annat, på vad vet jag inte. Är det som tidigare med Moderat politik är det väl tänkt sänka skatten för de högsta inkomsttagarna. Det är alltid dessa det är synd om. Huva så hemskt.

Snabbjärnvägen som inte blir av har vi säkert inte här i Vilhelmina eller någon annan ”lapphåla” ingen känning av vilket som. Mest klagar man nere i södra Sverige, orter som Jönköping osv som gläds åt det här projektet. Nu säger man det blir bara de tre största städerna i söder (Malmö, G-borg, S-holm) som kommer växa ännu mer. Ja inte tror jag Moderaterna släpper taget om storstäderna, S-holm främst när de med näbbar och klor försvarade Bromma.

Ett nytt landsbygdsparti, eller två, eller kanske tre. M, KD och SD. Varför inte spela upp sagan med vargen och mormor, där den snälle vargen (M, KD, SD) slukade mormor. Eller var det mormor (gamla Svea) som ändå drog vinstlotten?

Det blir i vilket fall en spännande tid med de minsta partierna som fått förmånen av Kristersson styra Sverige. Bibelläsning där tron på kärnkraft är det som ska ge Sverige styrka en förhoppning på framtiden.

Den som är insatta i bibeln, bibelns skrifter kanske vill upplysa mig var någonstans det står att kärnkraft är den mission folket kommer leva efter?

Uranet är en restprodukt från jordens tillkomst, plus många andra produkter som är rester från den radioaktivitet som fanns under lång tid efter det vi kallar ”Big Bang”. Bibeln tar inte ens upp det här, de förhåller sig främst till Josef och Maria och Jesu födelse. Ett ganska begränsat område som många kristna fortfarande tro på, vill säga det som bibeln tar upp om jordens uppkomst eller hur den blev till. Ska vi låta såna partier styra världen och Sverige på helt ovetenskapliga grunder och på gammal biblisk tro som för länge sedan teoretiskt motbevisats. Hur kan man här helt plötsligt få till att kärnkraft skulle vara en typ av Guds redskap och gynna världen? Det är väl snarare tvärtom, så mycket kärnkraft vi nu har i världen att tiden börjar bli knapp om vi vill förhindra en världslig katastrof.

Energiproblemet och dess lösning är inte mera kärnkraft. Här har man valt välja den enklaste lösningen, främst från den blå-bruna regeringen. Inbilla människor det skulle vara den enda lösningen, Det tror inte jag. Det måste till radikala förändringar i samhället, varför inte rena uppoffringar om vi tänker oss lösa energiproblemet. Det kanske aldrig kommer gå och på det sätt vi hoppats och tror det ska bli. Oändlig tillgång på ström.

Jag nämner än en gång ”Bredbandsjesus” som kan bidra till alternativen. Uniper (Som en del av globala energikoncernen Uniper) nämner här också flera alternativa källor, inte enbart kärnkraft som kan bli aktuella i framtiden. Ström från elbilen in i nätet igen nämns också.

God (h)jul

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.