Börjar tvivla på att Ukraina klarar upp det – Likaså EU?

Vad hjälper det sanktionera ryssarna, de har olja och gas i överflöd. Nu är Indien den stora importören av olja/bränsle. Det betyder att EU endast är en flugskit i jämförelse mot Indiens närmare 1,4 miljarder nästan ikapp Kina. Skiljer nu bara några miljoner.

Indien ser till sina behov och det är lika barnsligt tro när vi försöker minska utsläppen ökar både Kina och Indien sina. Det kommer aldrig gå det vi (i Sverige) föresatt oss att CO2-halten ska radikalt minska på det sätt (miljöanhängarna) tror. Det första på min önskelista är att kriget i Ukraina tar slut, det måste vara det absolut viktigaste. Men det ser dystert ut. Ryssarna bombarderar näst intill varenda stad, varenda by oupphörligt. Vad kommer finnas kvar efter detta? Det är också ett fruktansvärt mänskligt lidande på alltihop. Det känns verkligen nedslående det vi varje dag får se. Putin ger sig nog inte förrän han tillintetgjort hela Ukraina. Ukraina trissas upp i media som den store vinnaren, men jag undrar jag? Väst och den orienterade militären (för Sveriges del Carl Bildt) tror jag pratar mycket i nattmössan. Ännu har inte Ryssland nått det fall den svenska eller västliga alliansen pratat om, att ryssarna tappat greppet. Snarare är det väl så att EU och de sanktioner man genomför kommer krossa oss först. Här står vi utan olja och gas, värmen i bostäderna sjunker och har man värme kostar den multum. Jag undrar vem som lider mest, förutom ukrainarna om det inte är vi européer.

Nu är Sverige ordförande i Europeiska unionens råd, även kallat ministerrådet. Norrbotten kommer bli den första samlingsplatsen och även ishotellet. Hela djävla drösen av ministrar ska här samlas. En dyr historia, polis och all övrig bevakning som kommer ta resurser från den brottsbekämpning där någon dagligen blir skjuten. Givetvis får inte det nämnas, att vi har interna problem speciellt nu med polisen som pågått under en tid. Det måste vara jätteprydligt på ytan för att imponera på hökarna inom EU.

När vi var värd 2001 då Göran Persson var statsminister var en sorglig syn och hur illa Person skötte det. Bjöd in USA:s president Busch d.y enbart för att imponera. En riktig skitstövel, Person. Det hela spårade ur med jättekravaller och förstörelse som kostade staden åtskilliga miljarder. Men vad spelade det för roll, statsministern var nöjd vilket var huvudsaken. Hoppas det sköts bättre den här gången.

Skurkarna byter bara platser. Nu nämns Person inom Swedbank.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.