Sverige som ordförande i EU:s ministerråd har mycket visa upp

I mitt förra inlägg nämnde jag att Norrbotten skulle bli det först besökta där alla ingår i EU:s ministerråd och där Sverige nu är ordförandeland. Kiruna må vi tro kan vara något visa upp, en hel stad som flyttats för att komma åt gruvfyndigheterna under jord. Hur lyckat det blir återstår att se. Det är LKAB som ägare till gruvfyndigheterna där det sedan ska omarbetas och förädlas av SSAB Luleå.

Man klagar redan både i Boden, Bodens kommunalråd hur strömmen blivit dyr och LKAB/SSAB har gått med ut med att de kommer behöva mer ström när de på allvar ska börja framställa stålet med vätgas. Hur den utvecklingen blir återstår också se.

Men visst kan det finnas mycket visa upp för EU-gubbarna/käringarna i Sverige. Visst har vi varit unika med både ståltillverkningen och alla gruvor som gett oss den tillväxt vi fått i hela landet. Tyvärr så har den största tillväxten skett söderöver. Kanske även bara norrlandskusten också. Övriga områden, Inlandet här också Lappland och där stora delar av Jämtland ingår där vi har stora delar glesbygd. Gäddede kan nämnas som ett. Här har knappast någon tillväxt skett och inte torde det heller bli.

Sevärdheter var det. Ja glöm inte vi i Sverige är det enda land i Europa där vi fått en regering som samarbetar med f. d nazister och inte sedan andra världskriget har detta hänt. Visst är Sverige unikt på det viset. Riksdagen styrs numera genom en talman som tillhör samma parti som byggds upp av nazister. Visst är Kristerssons regering unik på det viset. Hoppas det går hem hos övriga EU representanter.

Sveriges regering är unik, i vilken bemärkelse då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.