Nu är det inte längre sittande regering som har makten…

…nu är det Klimatpolitiska rådet. I gårkväll i SVT-aktuellt ägnade man sändningen åt utfrågningen av miljö- och klimatminister Romina Pourmokhtari L nästan halva sändningen. Det var med anledning av den rapport som utkommit från Klimatpolitiska rådet och där påstods att utsläppen för första gången ökat på 20 år. Sant eller inte, men det kan inte ökat radikalt sedan valet i höst, eller kan det? Det är ändå ett märkligt sätt att resonera och vilken makt detta rådet verkar införskansat sig och det genom att föregående regering verkar fortfarande ha tillgång till makten vad det gäller klimat- och miljöpolitik. Det är ett egendomligt sätt att människor röstar på ett och får ett utslag som påverkas starkt från tidigare styrskick. Jag säger inte att miljö – klimat är viktigt, jag säger demokratin verkar vara satt ur spel.

Samma sak med andra program i SVT, ”Sverige möts” som också visades igår. Där skulle man diskutera gängbrottsligheten? Hur mycket ska det diskuteras utan några som helst givande resultat? Jag ser inte programmet, det är bara tjatigt och rent värdelöst som mycket SVT utvecklats till. Det är den tidigare chefen för Aftonbladet Jan Helin som nu styrt SVT:s programutbud i en mera vänsterprofilerad riktning. Det är tråkigt då nyhetssändningar som ska vara neutrala och upplysande tar ställning politiskt i en mera vänsterflummande profil. Programledarna i nyhetssändningarna, eller hela upplägget borde bytas ut. Främst morgonnyheterna. Det är märkligt när svenska folket röstat bort föregående regering vi fortfarande sitter fast i det mera vänsterbundna nyhetssändningarna i SVT. Nog om detta.

Det är också märkligt om vi tar Klimatpolitiska rådet igen tas ingen hänsyn till kriget i Ukraina, hur mycket utsläpp förekommer här och vad ska man kriga med, rövknulleri verkar vara det rådet är mest intresserade av. I alla fall om vi ska tolka SVT och den profil de har och här också verkar rådet ha samma inriktning.

Vad händer om vi inte uppfyller miljökraven, eller om vi uppfyller dessa, kommer jorden bli bättre eller sämre? Jag tror inte det har någon nämnvärd betydelse oavsett, för världen i stort. För Sverige möjligtvis och att vi ger oss själva en stjärna, en typ av utmärkelse. Att landsbygd/glesbygd glöms bort oavsett och att vi redan är bortglömda kan vi ju märka när vi inte ens kan ha en effektladdare (150 kW) inom kommunen. V-mina kommun vill säga och publikt.

Hela detta upplägg med klimatpolitiken är kommen ur staden, att deras problem till fullo tillgodoses. Ville man åtgärda utsläppen enbart för trafiken måste folk sluta arbeta, det är den enkla lösningen. Vad kommer ske i världen i övrigt? Kina, Indien och de närmare 8 miljarder människor som ska transportera sig (flyktingar borträknade och de riktigt fattiga) till och från olika platser? Vad kan det svenska Politiska rådet påverka här? Det är ju löjligt tror att världen skulle förändras med ett närmast urlakat vänsterprofilerat råd.

Jag säger inte att jag hurrar den här regeringen, jag säger ingenting fungerar i Sverige längre och kanske oavsett vilken regering som styr. Vi verkar gå mot avgrunden, vilket som.

Har världen blivit bättre med alla ”framsteg” vi påstås göra? Kommersialismen, reklam-tv och alla andra jävla påfund som vi blir intvingade i, borde man inte ha ett råd som granskar det också?

2 kommentarer

  1. edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

    Betr. Nato, varför släpps Sverige inte in hit och här har även S röstat för och vilka är emot, är det inte MP och V och vilken förhållning har Klimatpolitiska rådet och vad styrs det av? Det råder total turbulens inom svensk politik.

    • brorson

      Ja, Sverige bör släppas in i Nato och kräva att alla stridsvagnar, som skickas från Nato-länder till Ukraina ska vara eldrivna. Laddstolpar och små mobila reaktorer (SMR-reaktorer) kan ju skickas med. Klimatpolitiska rådet bör uppmana Putin att göra på samma sätt.

      Då skulle parterna sluta kriga på grund av effektbrist.

      Dessutom undrar jag om det verkligen var en så bra idé att stycka upp f.d. Sovjetunionen i ett antal självständiga stater och om det verkligen vore så bra, som bl.a. den svenska ”experteten” Hugo von Essen har föreslagit i en artikel i Expressen att göra samma sak med Ryssland, dela upp landet i en massa självständiga delstater, Vore det inte lättare att demokratisera Ryssland som helhet (Eller Sovjetunionen som helhet – fastän det är nog för sent) än att demokratisera någon enstaka föregångsstat? Blev det verkligen bättre med uppslittringen av f.d. Jugoslavien i ett antal småstater? Blev det inte i stället krig och folkmord? Tror f.ö. att Polen vill ha tillbaka de territorier, som man tvingades avstå till Sovjetunionen under upptakten till andra värdskriget. Den nuvarande småpstaten men tidigare stormakten Litauen torde ha storra territoriella anspråk i Belarus. Nöjer sig verkligen polska och Litauiska ”högernationalister” verkligen med självstädnighet inom nuvarande gränser?

      Apropå Hugo von Essen tror jag att den svenska högadeln ännu inte har kommit över nederlaget vid Poltava 1709 och ser ett svenskt Nato-medlemskap som en chans till revansch.

      Och om uppsplittringen av förbundsstater i självständiga småstater, verkligen skulle främja fred och demokrati, varför inte börja med Amerikas Förenta Stater? Som varken är fredligt eller särskilt demokratiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.