Inte bara 97 miljarder har slarvats bort..

Det är nog inte bara 97 miljarder som den här regeringen slarvat bort genom sin politik. Otroligt, vi har en massa människor i Sverige som lever på existensminimum för att Alliansen för en politik där enbart de som arbetar är värda något. Samtidigt går personal inom vård, skola och omsorg på knä när personal minskas hela tiden. Vi läser skräckrapporter om missförhållanden överallt.
Jobbskatteavdraget är som smulor från den rikes bord, skapade för att få oss att inte inse var pengarna egentligen delats ut. 90 % av pengarna har delats ut till de 5 % av befolkningen som består av mäktiga, rika, vita medelålders män som kan gömma undan sina förmögenheter i olika bolag som skattar på ex vis Caymanöarna. Allt för att slippa bidra till välfärden i sitt eget land.
Sen har Alliansen slarvat bort 97 miljarder i Nuon skandalen där man dessutom skyller ifrån sig som treåringar i en sandlåda.
Nej jag röstar rött för att jag vill att vi ska bo i ett samhälle där man demokratiskt tar hand om den grundläggande välfärden i samhället, där det inte är plånboken som styr om dina barn går i en bra skola, får mat och riktiga mellanmål och inte bröd och vatten, där inga vinster går till stora bolag som Attendo, Carema eller Hälsans Förskola. Där jag får den vård jag behöver och där jag kan åldras med värdighet.
Min förhoppning står till att vi får en regering som skapar arbetstillfällen och minskar arbetslösheten, jag minns de beredskapsarbeten som fanns tidigare, där man tog tag i arbetslösheten genom att ha en dialog med näringslivet om vilka bristyrkena var, där man utbildade upp människor till att möta upp behoven. Idag stoppas de människorna in i en FAS2 eller FAS3 åtgärd utan något som helst tänk för framtiden. Avstjälpningsplatser för de som man tappat tron på.
Många infrastrukturåtgärder gjordes också med beredskaparbeten, vägarbeten, byggen mm och många fick jobb eftersom de antingen fick en utbildning eller ett beredskapsarbete där yrkesvanan till slut resulterade i arbete.
Det skulle vara intressant att se siffror på hur många av dessa förhatliga FAS3 åtgärder som lett till en anställning. Förmodligen kan det räknas på handens fingrar.
A-kassan har inte höjts sedan 2002, den räknas som den tärande sektorn i Alliansens tänk.
Blir du arbetslös idag och har rätt till full A-kassa får du samma summa som för 12 år sedan, nämligen 18700 kr (680 kr/dag) Efter skatt blir det ca 10500 kr, vilket innebär att de allra flesta människor får ett rejält tapp i ekonomin vid en arbetslöshet. Allt för att Alliansen betraktar den som ett bidrag och inte en försäkring, vilket det är eftersom vi avstår från lön för att betala A-kassesystemet för att det ska fungera som en omställningsförsäkring vid arbetslöshet.
Numera undviker Alliansen ordet arbetslöshet för då kan folk förstå hur snedvriden deras arbetspolitik är. Arbetslösheten har ökat till över 8 %, idag är mer än 400 000 personer arbetslösa. Och det blir bara värre för varje år som går.
Reinfeldt har som mantra att prata om hur många människor som fått jobb genom deras politik men glömmer så lämpligt att tala om hur Sveriges befolkning ökat under samma tid så att minustalen blir bara större och större.
Nu pratar man inte alls om de arbetslösa utan nu och fram till valet kommer mantrat att vara att de ska höja arbetskraften istället…gå inte på den valsen. Det finns ingenting i deras politik som kommer att minska arbetslösheten.
Moderaterans politik är att sänka skatterna för de allra rikaste i Sverige, det är det som deras politik går ut på, de övriga allianspartierna är för små för att ha någon makt idag. Det är Moderaterna som styr och blir det obehagligt kan man ju alltid skylla ifrån sig som man gjorde på Nuon affären.
Skulle vara intressant att veta hur många kompisar man räddade med de 97 miljarderna som så väl hade behövts fö

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Moffajinko

  Glad påsk. Ej att förglömma att Göran Persson (S) regering snodde 250 miljarder, bara så där huxflux!!!!!

 2. Suzanne Lindberg Sellin (inläggsförfattare)

  Jag tror inte ens Göran Persson kom upp i de miljarder som denna regering snott från oss, Lång ifrån..Alliansen har delat rätt häftigt många miljarder till de sina och de som fått betala …jag så bedrövligt som de har det nu hade de inte ens under Göran Perssons, De sista åtta svältåren hare verkligen visat vilka dagens styrande tycker ska få ta del av våra skattemedel.

 3. Göran Jonzon

  Om du har rätt i att alliansregeringen bara värderar de som har arbete, så placerar det ju rimligen regeringen i samma pool som fackförbunden.
  För fackföreningarna bryr sig ju även de bara om de som betalar ”för deras beskydd” eller hur ?

  • Suzanne Lindberg Sellin (inläggsförfattare)

   Fackförbunden är väl snarare som försäkringsbolag eftersom vi betalar en ”avgift” varje månade för att få den hjälp som behövs när vi blir arbetslösa, likaväl som jag betalar hemförsäkring för att vara säker på att jag får hjälp om det händer en olycka. Men att en regering sänker en stor del av befolkningen i jakten på att göra de rika ännu mer rika det övergår mitt förstånd men det kanske du som välbeställd, vit, medelålders man (som tjänat mest på regeringens politik) kan förklara för mig.

 4. Web Hosting

  Ett mejl direkt fran dig med rubriken ”Jag ar orolig, jag tror vi har gjort fel”. Det skickas ut till alla partimedlemmar. Dar beskriver du din oro over att era opinionssiffror trots den hoga arbetslosheten inte ar battre. Du skriver att du tror att det har att gora med att Socialdemokraterna uppfattas som mossiga och gammeldags.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.