Thomas Hartman

Bra att Anders Sellström ser skillnaden mellan höger och vänster

Anders Sellström skriver ’När det gäller det politiska innehållet finns det två tydliga alternativ: Alliansen vill skapa nya jobb för de som blir uppsagda medan oppositionen talar om A-kassa. Oppositionen väljer bidragslinjen medan Alliansen väljer arbetslinjen.’

Helt riktigt, Anders. Alliansen vill skapa en ny arbetsmarknad i Sverige – låglönejobbare, alliansen satsar på höjda avgifter till a-kassan. Oppositionen säger ja till bidrag som skydd när det går dåligt. Alliansen satsar hellre på borttagen förmögenhetsskatt och att ge höginkomsttagarna feta skattesänkningar. Förändringarna i arbetslöshetssystemet tvingar deltidsarbetande att säga upp sig och bli arbetssökande på heltid. Det där är inte socialdemokratisk propaganda utan orättvis högerpolitik signerad alliansen.

Jag tror nog väljarna betydligt hellre väljer en oenig opposition med en rättvis politik (och med en historia av att komma överens när det gäller) än en orättvis och ojämlik politik från en enig maktallians. Men det är i alla fall glädjande att Anders Sellström ser skillnaderna i politiken. För det gör vanligt folk också och det är det som avgör 2010.

THOMAS HARTMAN

PS Lite kul förresten att Sellström pratar om enighet. Umeå är väl inte direkt den borgerliga enighetens Mekka. Få borgerliga partier har väl så svårt att vara trädda på ett snöre och trivas tillsammans som just Umeås. För min del ser jag inget egenvärde i att alla tycker en av två saker. Det är som jag skrivit tidigare för mycket blockpolitik i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.