Thomas Hartman

Hoppas mackägaren var välförsäkrad

Igår råkade jag ut för en märklig sak. Jag skulle på ett möte. Men jag hade nästan slut bensin i bilen och hann precis in till närmaste bensinstation som blev Shell på E4:an.

Efter att ha tankat i för en femhundring så drog jag igång bilen. Men den klagade som sjutton och resan gick några meter under host och protest. Faktum är att jag inte kom längre än till dieselpumparna för lastbilar.

Min första tanke var att jag hade tankat fel. Jag gick in för att kolla kvittot som jag aldrig tog emot i butiken och det var mycket riktigt 95 oktan som det skulle. Mackägaren menade att jag nog hade något mekaniskt fel på bilen och pysslade vidare med sitt men när jag kom ut visade det sig att det var fler som råkat ut för samma sak.

Bilarna stod och hostade på asfaltplanen utanför macken.

Då blev det fart på mackägaren. Tankarna spärrades av. Troligen hade tankbilen som nyss varit där blandat ihop grejorna. Det hela slutade med bärgningsbilar och hyrbil. En kille hade stora problem eftersom han skulle till Idre. Suck! Man kan bara hoppas att mackägaren var välförsäkrad.

Det blev ändå lite pinsamt när jag skulle beklaga varför jag missade mötet. Som ursäkt var det ju aningen en långsökt historia trots att den var sann.

THOMAS HARTMAN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.