Thomas Hartman

Mosa Mona kampanjen fortsätter på insändarsidorna

Ett exempel på hur högern jobbar mot Mona Sahlin. Först har vi en insändare som publicerades i Nya Wermlands tidning. Insändaren har du nedan.

Sossarna har blivit tråkiga

Jag lägger gärna min röst på sossarna, men aldrig på Mona Sahlin! Hennes närmaste medarbetare tycks inte heller vara särskilt populära bland folk. De flesta män jag känner tänker precis likadant – vilket kanske är tråkigt, men tråkigt är ju också sossepartiet numera!
Om de byter ut alla gamla tjatiga ansikten så kanske de kan få fler väljare. Om de inte har gjort det före riksdagsvalet, så kan glömma bort makten!

UTTRÅKAD

Den kan du jämföra med insändaren som publicerades i Västerbottens Folkblad häromdagen.

Dags för sossarna att byta ledning

JAG LÄGGER GÄRNA min röst på sossarna, men aldrig på Mona Sahlin.
Hennes närmaste tycks inte heller vara särskilt populära. De flesta män jag känner tänker precis likadant.
Kanske tråkigt, men tråkigt är ju sossepartiet numera också, så byt ut alla gamla tjatiga ansikten så får ni fler väljare. Om ni inte gjort det före riksdagsvalet, så glöm bort makten.

Uttråkad

Jag har lite svårt att tro att två ’uttråkade’ personer skriver likalydande insändare i varsin del av landet samtidigt. Snarare handlar det om ett mycket medvetet sätt att skapa en bild på insändarsidorna av att socialdemokraterna ogillar sin partiledare.

Metoden är anonyma insändare. Mosa Mona kampanjen fortsätter alltså.

THOMAS HARTMAN

UPPDATERAD. Ann-Sofie uppmärksammar mig på att samma artikel är publicerad i Folket. Det visar sig stämma. Insändaren har du här:

Sossarna men aldrig Sahlin

Jag lägger gärna min röst på sossarna, men aldrig på Mona Sahlin. Hennes närmaste tycks inte heller vara särskilt populära. De flesta män jag känner tänker precis likadant.
Kanske tråkigt, men tråkigt är ju sossepartiet numera också, så byt ut alla gamla tjatiga ansikten så får ni fler väljare.
Om ni inte gjort det före riksdagsvalet, så glöm bort makten.

Sign: Uttråkad

UPPDATERAD. Eva tipsar om att samma insändare mot Mona Sahlin publicerades den 7 november i Dagbladet i Sundsvall.

Nya ansikten behövs för s

Jag lägger gärna min röst på sossarna, men aldrig på Mona Sahlin.

Hennes närmaste tycks inte heller vara särskilt populära. De flesta män jag känner tänker precis likadant.

Kanske tråkigt, men tråk­igt är ju sossepartiet numera också, så byt ut alla gamla tjatiga ansikten så får ni fler väljare.

Om ni inte gjort det före riksdagsvalet, så glöm bort makten.

Uttråkad

2 kommentarer

  1. Tveksam

    Vore det moderater som jagade Mona vore väl problemet inte stort? Och varför tror du att det är en moderat som gjort detta?

  2. Thomas Hartman

    Denna typ av insändare är till för att försöka förstora kritiken mot Sahlin inom (s) och visa inte minst media att ”gräsrötter” inte gillar henne.

    Vad jag vill peka på är att detta inte alltid nödvändigtvis är sant.

    Vem tjänar på att bygga en bild av att Mona Sahlin har svag ställning och är ogillad av sina egna?

    Som jag ser det kan det naturligtvis vara en överentusiastisk Sverigedemokrat (för de hatar verkligen Sahlin) eller en moderat. Både MUF och SD är duktiga på att använda nätet.

    För något år sedan bekantade jag mig exempelvis med MUF stockholms insändarapplikation som automatiskt skickar insändaren till de redaktioner som önskas. På det sättet underlättas arbetet.

    Jag vet att falska insändare förekommer i alla partier (också mitt eget). Precis som Sven Olov Edvinsson skriver så är det en form av smutsigt kampanjarbete.

    Eftersom insändarsidorna inte kan göra något så måste folk se hur det är möjligt att manipulera verkligheten och lära sig att allt som står i tidningen inte är sant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.