Thomas Hartman

Ett musiktips till regeringens ära

Vi har alla sett hur moderaterna förespråkar en politik för att ställa krav på olika grupper i samhället. Hårdast drabbas arbetslösa, sjukskrivna, förtidspensionärer, socialbidragstagare. Kort och gott de som inte har tillräckligt med makt, ställning eller pengar. Däremot ställs inga krav på de som har det välbeställt. Visst är det intressant.

De rika ska helt enkelt få glida på sin räkmacka. Där läggs inga pålagor. Istället åtnjuter de förmån efter förmån i allt från fastighetsskatt, förmögenhetsskatt, avdrag för städning i hemmet etc. Alla andra förväntas ställa upp och ge de mest välbeställda ett bättre liv.

Även om jag inte håller med alla inslag i denna låt så känns den rätt motiverad som en hyllning till högerregeringens ära.

THOMAS HARTMAN

2 kommentarer

  1. Sven-Olov Edvinsson

    Onekligen ett perfekt exempel på ’Dirty Campaigning’ . Sån här anonym kränkning är på tyvärr väg att bli en accepterad form i det politiska livet. Nätverket mot anonym politiskt smutskastning – NAPS – behövs!

  2. Thomas Hartman

    Nja, både sossar och moderater får en känga i låten och jag tycker nog att den får gå under ribban under beteckningen kulturellt bidrag till kritiken mot en utveckling där rika får fördelar och de som inte har får en spark på smalbenet. Inget för NAPS alltså (som jag ser det). Även om jag personligen tar avstånd från de icke politiska angreppen i låten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.