Thomas Hartman

Att leda landet i lågkonjunktur

Volvo varslade ytterligare 900 häromdagen på flera platser i Sverige. Alla förstår att chanserna är små för de som sägs upp att snabbt hitta nya jobb.

Men högerns politik och svar på uppsägningarna känner vi till. Hånfullt anklagar man socialdemokraterna för att tjata om bidrag när vi vill öka tryggheten i svåra tider.

Sven-Otto Littorin försvarar ökade inkomstskillnader och nedrustningen av arbetslöshetsförsäkringen. Nu senast igår i radions Ekosändningar. Att höja taket i arbetlöshetsförsäkringen så att fler får ut 80% är inte aktuellt.

Den moderata arbetsmarknadsministerns övertygelse är istället att han och regeringen ska ordna fram fler jobb genom mer pengar i plånboken för de som redan har jobb och mindre pengar för arbetslösa. Allianspolitiken har ju som bekant sin grund i fortsatta skattesänkningar som betalas med låga ersättningar i a-kassa och sjukförsäkring.

När högerregeringen tvingas leda landet i en lågkonjunktur och allt fler tvingas ut i arbetslöshet hösten och vintern 08/09 är det uppenbart att den politiken inte fungerar längre. Undrar hur lång tid det tar för högern att inse det vanligt folk insett för länge sedan.

THOMAS HARTMAN

PS för övrigt tycker jag att Christer Paulsson ska ploga upp en slinga (ca 3 km) i I20 skogen så att haga- och sandbackaborna får en bra skogsmiljö att promenera i under vintern.

4 kommentarer

  1. Krister Larsson

    Ok, du är emot regeringen. Men vad hade ni presenterat för budget om sossarna, miljöpartiet och vänsterpartiet bildat regering? Hade ni ökat utgifterna som vänstern vill och chockhöjt skatterna för vanligt arbetande folk som de förespråkar?

    Hade ni höjt arbetsgivaravgifterna för ungdomar som ni sagt och trott att det är lösningen?

    Vilket av miljöpartiets krav hade ni enats kring? Höjd bensinskatt, nedläggning av kärnkraften så att basindustrin flyttar eller kanske medborgarlön så att alla kan sluta arbeta och ändå uppbära lön?

    Är detta jobbskapande åtgärder? Nej, där är vi kanske överrens men ändå skulle det kunna bli sanning vid ett maktskifte nästa val.

  2. Thomas Hartman

    En sak ska du ha klart för dig Krister vi hade inte tagit från de fattiga och gett till de rika.

    Vad är det som säger att det bara är de två alternativ du skissar på. Fördelningspolitiken enligt högerregeringen bygger på att de välbeställda ska gynnas på de utsattas bekostnad. Varför vill du ha det så?

  3. Rabih Ballout

    Jag har varken angripit dig som person eller klagat på din karaktär. Jag har lyft fram fakta angående ditt handlande i olika sammanhang. Men förstår mycket väl att du tycker det mesta är så pinsamt så du vill helst inte bli påmind om det, det kommer jag att respektera och inte ta upp ämnet fler ggr, men först vill jag upplysa dig om att det är bra om man drar rätt lärdomar, så att historien inte upprepar sig. Att skylla på en dörrvakt, när själva problemet bero på att du va asfull ,bådar inte gott för framtiden.
    Det var ett tips…va bry MIG.
    Men då måste du se till att inte pajkasta andra när ditt hus är bara av glas…

    Du har visst fått ett svar av Anders, rakt och tydligt, men du bry knappast dig om svar. Du vill bara köra en pajkastar race, det är ju ditt sätt att debattera.
    , det börjar bli uppenbart för de flesta.
    Du fortsätter med din symfoni att anklaga oss kristdemokrater för att vara homofob, bögnoja å liknande, trots att DU mycket väl vet att bevarande av äktensskapslagen i den nuvarande form, och homofob är två helt olika saker.
    Du använder samma taktik som vissa lobbyer använder för att tysta ner kritiken, genom att kalla ”motståndarna” för oförskämda anklagelser.
    Kritik av Israel är antisemisk.
    Kritik av flyktingpolitiken är rasism.
    Kritik av Irakkriget är terorist.
    Kritik av ryssland är imperialist.
    Bevarande av äktensskapet mellan man å kvinna är homofob å bögnoja osv… osv…
    Sådana pajkastningar gaggnar varken demokratin eller en hälsosam debatt.

    Du få gärna diskutera kd:n men utifrån ideologi/partiprogram, allt annat är oseriöst.
    Du klagar på anonyma insändare som ”förstör” för Mona, men det är knappast ett ”Mona problem”, eftersom det drabbar ju alla partiledarna eller?? Men DU dra dig inte för att använda samma källor för att smutskasta andra.
    Du tar även t ex på din blogg en bild på Göran Hägglund och skriver egen text, som han varken sagt eller stå för.Det är förtal.

    Så skriver du till mig att du är kristen. Vet inte vad du vill säga med det, och varför DU blandar religion och politik, helt irrelevant egentligen. Kanske svammel som vanligt. Men ska Jag ta det/dig på allvar måste vi komma överens först om kriterierna och riktlinjerna för definitionen av kristenhet. För det krävs ett helt annat forum än detta.

    Bra att du tog upp integritetskränknings frågan i ditt svammelforum till blogg, eftersom sossarna är den största boven i frågan.
    Den största integritetskränkningen är när sossarna omydigförklara svenska folket på alla nivåer, och med sin långa arm, går in i enskilda hem och beslutar över barn/äldrevård, skola osv… där kollektivet tar över individen.
    VI tror däremot på den lilla människans förmåga att fatta egna beslut, rätt beslut, som passar just han/hon.
    Där skiljer våra ideologier rätt mycket åt…
    FRA lagen i nuvarande form som det antagits av riksdagen är en mycket förbättrad variant än det förslaget som sossarna hade med Boström i spetsen vid makten 06, vill jag minnas.

    Nu till saken, av det som har framkommit, och ditt sätt att blogga, vill jag påstå att du är oärlig, oseriös, anväder låga metoder att föra fram discussioner i bloggen med, och omfattande dubbelmoral, så du lär knappast få fler dialoger med mig, tills du uppvisar en politisk mognad, tills dess hoppas jag att dina ”chefer” sätter dig i en kuvös på låg värme.
    Tänk om man skulle döma sossarna utifrån sin ”stjärna” i Umeå…. vilken katastrof…

    PS: Jag tänker inte gratta dig på födelsedagen i efterhand , för att inte råka ut för samma spya av dig ,som Anders fick…
    Du saknar förresten även humor och ironi..

  4. Thomas Hartman

    Hej Rabih Ballout. Du har inte funderat över att det kanske är den där typen av ”moraliserande” och ”anfall är bästa försvar” retorik som gör att mängden personer som kan tänka sig att rösta på kristdemokraterna är närmaste obefintlig i detta land.

    Det är faktiskt imponerande att lyckas skriva ett så långt inlägg utan att svara på en enda av mina frågor om varför kristdemokraterna stödjer homofober i Svenska kyrkan.

    PS Att du anklagar mig för att ha varit asfull var det mest skrattretande av allt. Det finns inte en enda levande eller död människa som någongång mött mig asfull. Det visar också att du inte har den blekaste aning om vad du pratar om. Eftersom jag är kristen så vet jag att det i bibeln sägs att man inte ska ljuga om sina medmänniskor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.