Thomas Hartman

Kommunistskräck och KD:s ansvar för folkmorden i Rwanda

Vänsterpartiets och Lars Ohlys historiska kopplingar till kommunism är ett riktigt hatämne för högern. Rätt ofta får man höra från högerhåll att vänsterpartister ska klä skott, kräla på golvet och be om ursäkt för mängder med historiska försyndelser som andra har gjort exempelvis kommunismens brott mot mänskligheten.

Med samma logik borde moderaterna med Reinfeldt i spetsen be om ursäkt för de högermänniskor som hyste största sympatier för Hitlers massmord. Göran Hägglund borde be om ursäkt för kristdemokraternas stöd åt hutuernas folkmord i Rwanda (ett folkmord som utfördes med stöd från deras international CDI och med kristendomen som förevändning).

Det i sin tur öppnar för frågeställningen hur centern och folkpartiet kan regera ihop med moderaterna och kd med sådant tvivelaktigt förflutet?

Men det stannar inte där. Kanske borde alla partier läggas ner med tanke på upprättandet av det rasbiologiska institutet som fick fullt stöd över partigränserna på tjugotalet?

Vi ska minnas historien och vi ska lära oss av den. Men klandern mot vänsterpartiet blir ibland för överdriven.

THOMAS HARTMAN

Idag har för övrigt VK:s Ola Nordebo en alldeles utmärkt ledare om IPRED. Det är vår medborgerliga plikt att stoppa piratjägarlagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.