Thomas Hartman

Eva nekas höjd handikappersättning

Idag skriver Sydöstran om de nya reglerna för A-kassa. Jobbar du halvtid i vården (och under 20 timmar per vecka) så spelar det ingen roll om du betalar medlemskapet i a-kassan. Du får nämligen ingen ersättning.Den halvtidare som blir sjuk eller är hemma med sjukt barn tappar också sin a-kassa.

Ännu ett exempel på hur den borgerliga regeringens synsätt slår igenom och förstör livet för människor.

Ett annat exempel på hur högerns samhällssyn ser ut ger en pensionär i en lider av flera ledsjukdomar. Bland andra skolios som ger henne ryggproblem. Hon har också fibromyalgi som tillsammans med de andra sjukdomarna gör att hennes muskler spänns vid kyla.

På grund av sin sjukdomssituation är hon alltså i stort behov av värme och får därför höga elkostnader vilket är medicinskt styrkt. Men när hon sökte om att få sin ersättning för el-kostnader uppskriven (som inte skett sedan 2002) fick hon blankt nej eftersom kassan ansåg att vattenfall var för dyr el-leverantör.

Det är många som vittnar om problemen med ersättning från försäkringskassan. I dag riskerar man att fråntas sitt bidrag och lämnas ensam, för att klara sig själv helt utan stöd och hjälp. Detta utan en förvarning och helt emot vad den behandlande läkaren har skrivit i sitt utlåtande om arbets­förmåga och hälsotillstånd.

Enligt högerns synsätt så är dessa människor uppenbarligen en belastning. Högerregeringens så kallade arbetslinje ger jag inte mycket för. Man fortsätter trampa på de små i samhället.

THOMAS HARTMAN


I serien argument i parlament har vi nu kommit till Judo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.