Thomas Hartman

De fick skära av biceps vid axeln på båda armarna.

UTANFÖRSKAP. Idag skriver Värmlands Folkblad om Björn Larsson, 59 som skriver in sig på arbetsförmedlingen. Han är rullstolsburen, förlamad och har söndertrasade axlar.
Nu ska han börja jobba – det har försäkringskassan bestämt. Detta på grund av de nya regler som den borgerliga regeringen beslutat om och drivit genom riksdagen.

Han arbetade som snickare när han föll fem meter och hamnade på en bjälke. Ryggen knäcktes. Björn blev förlamad från naveltrakten och ner och att fortsätta som snickare var inte att tänka på.
Under senare år har han arbetat med att sälja tidningsprenumerationer från sitt hem. Men för drygt två år sedan gick höger axel sönder och han opererades.
Året därpå trasades vänster axel sönder följt av en ny operation.
– De fick skära av biceps vid axeln på båda armarna.
Men bra blev han inte. Sedan juni 2006 har Björn varit sjukskriven med full sjukpenning. Så är det inte längre. För några veckor sedan fick han ett brev från försäkringskassan och nu bedöms han som fullt arbetsför. Trots att hans läkare på ortopedin i Karlstad intygat att Björn inte kan arbeta fulltid och ’inte kan arbeta avlastat på något vis’.
– Det kom som ett klubbslag i magen, säger Björn och fortsätter:
– Det är tuffa tag nu.

Högerns jakt på de sjukskrivna fortsätter.

THOMAS HARTMAN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.