Thomas Hartman

Vad är det för nytta med enfald?

SAMARBETE. Jag ser i VF att Mats Rosin uppenbarligen tycker att vänsterpartiet och sossarna ska gå i gemensamt demonstrationståg första maj. Märkligt. Naturligtvis finns det inget värde i att tåga gemensamt på samma sätt som det i normalfallet inte finns någon anledning att ha gemensamma gruppöverläggningar i styrelser och nämnder eller gemensamma temamöten. Vi ska inte heller ha en gemensam grundorganisation. Vänsterpartiet är ett parti och Socialdemokraterna ett annat.

Det finns nog många som vill utplåna mångfalden av partier i Sverige. Men ingen tycks kunna förklara varför. Eller kan någon förklara vad Sverige tjänar på enfald och likriktade partier med samma åsikt?

THOMAS HARTMAN

Förövrigt såg jag att kassan fått en storm av kritik mot sig igen. Denna gång gäller det ett fall i Karlstad.

För 7 år sen föll Agneta Gustafsson och skadade sin arm sedan hon skrämts av en inbromsande buss på väg till sitt arbete. Efter en dom i Länsrätten fick hon sin armskada klassad som arbetsskada och ersättning för förlorad arbetsinkomst.

För ett par år sen fick hon en stroke som gör det omöjligt att kommunicera med omgivningen. Nu har en läkare på Försäkringskassan bestämt att hennes armskada bör vara läkt och därför får hon inte längre någon ersättning.

Försäkringskassan som försvarar sig med att den inte kan ta hänsyn till Agnetas stroke utan bara till armskadan. Som en läkare, utan att ha träffat Agneta, alltså sagt bör vara läkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.