Thomas Hartman

Vi ska inte ha privata sjukhus i Sverige

SJUKVÅRD. En förklaring till varför vi inte ska ha privata sjukhus ser vi här. För inte så länge sedan öppnade Martina, det första helt privata barnsjukhuset i Sverige. Föräldrar lockas med snabb akutmottagning och korta köer till specialistläkare. Allt du som förälder behöver är att teckna en privat sjukvårdsförsäkring för dina barn. Men det råkar bara vara så att vissa barn inte får teckna försäkringen.

Några av dem som inte är välkomna är Tilda 13 år som har en ovanlig sjukdom som heter Larsens syndrom och sitter i rullstol, Ture som är 3 år och har nedsatt lungfunktion och William som är 7 år och föddes med både hjärtfel och hörselnedsättning.

Det enda försäkringsbolag som har privata sjukvårdsförsäkringar för barn, vägrar låta vissa av oss teckna försäkringar för våra barn. Andra kan visst få försäkringar, men med undantagsklausuler för det som våra barn faktiskt kan tänkas behöva vård för, det vill säga de diagnoser de redan har.

Barnsjukhuset Martina säger således: Välkomna alla barn till vårt privata sjukhus – så länge du inte är sjuk.

Detta visar med all önskvärd tydlighet att vi inte ska ha privata sjukhus i Sverige.

THOMAS HARTMAN

2 kommentarer

  1. Erskine

    Barnsjukhuset säger knappast nej till några patienter. Och det fattar säkert du också. Det är försäkringsbolaget som vägrar teckna sjukförsäkring med de som är sjuka.
    Men det går ju bra för vilket landsting som helst att teckna ett vårdavtal med det privata sjukhuset, alternativt betala vårdkostnaden i det specifika tillfället. Även om det skulle te sig högst otroligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.