Thomas Hartman

Om Wibe: Hungriga vargar jagar bäst ensamma

EU-VALET. Via Andreas Sjölander nås jag av det föga förvånade budskapet att sektledaren Wibe har samarbetssvårigheter i det högerpopulistiska partiet junilistan. Den andre partiledaren Annika Eriksson avgår.

Eriksson säger i en kommentar:

– Jag känner stor tveksamhet … Bland annat finns i princip hela styrelsen med i toppen på listan samtidigt som det är styrelsen som beslutar, säger Eriksson.

Jag ifrågasatte tidigare Junilistan och det verkar som jag hade lite rätt i alla fall. Att Wibe är en ensamvarg som varken kan eller vill delta i ett grupparbete har vi sett tidigare exempelvis när han var riksdagsman för socialdemokraterna. Ett toppstyrt parti utan medlemmar passar dock utmärkt för en ensamvarg.

THOMAS HARTMAN

PS Nu ska vi se om länsmedia som gärna okritiskt ger Wibe mediautrymme uppmärksammar honom även denna gång eller om han bara får utrymme när han ägnar sig åt sin populistiska EU kritik.

3 kommentarer

  1. Hélène Goudin

    Junilistan är ett tvärpolitiskt parti. Att kalla det för högerpopulistisk är inte trovärdigt och skapar inflation kring denna benämning. Detta i sin tur kan bara främja att göra sverigedemokraterna en tjänst. Att ta till sådana överord visar dock att Hartman saknar sakkunniga argument gentemot Junilistans framgångrika politik och blir allt mer desperat inför EU- valet. Hélène Goudin, EU- parlamentariker

  2. Åsa Sundh

    Tomas, du borde skicka några tårtor till Junilistan för att vi befriat dig och sossarna från Wibe! Som ni i efterhand dömer ut honom är det konstigt att ni över huvud taget stod ut med att ha honom i partiet. Vilken tur att väljarna gillar honom! Han lyckades ta sig både till EU-parlamentet och riksdagen under sin tid hos er. Det är mer än vad flesta av oss andra har gjort. Dessutom har han inte varit ekonomiskt beroende av politiken eftersom han har en professur på universitetet. Det du!

    Tomas, låt mig ge dig ett tips! Om du någon gång måste välja mellan en politiker som är populär bland sina partikamrater och gillar grupparbete och en politiker som är populär bland väljarna så välj den senare! Det är bra med körsångare men det är solisterna man kommer ihåg och beundrar. Vi har valt Wibe just för att han är så kompetent och erfaren och för att han står på egna ben. Vi har med andra ord valt Wibe för det han är bra på. Att ni verkar ha valt honom för det han var mindre bra på är säger mer om er och ert parti än om Wibe.

  3. Nordmalingsare

    hur kan du pådyvla Wibe att han tror sig veta bäst osv? Är inte det en typisk sosseatityd?åtminstone är det såna sossar vi har i vår kommun.. jag röstar på Wibe för att han är en förståndig karl och inte för hans politiska tillhörighet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.