Thomas Hartman

Märkligt att högerns budgetlekar inte synas närmare av media

Det är inte konstigt att högern i landstinget har så mycket pengar när dom finansierar sitt budgetförslag med påhittade intäkter. Rena sedelpressen.

LUFTSLOTT. Miljöpartiets Robert Winroth har hamnat i diskussion med Centerns Olle Edblom. Olle har som vanligt mer pengar i sitt budgetalternativ i landstinget än majoriteten. Dessa pengar vill han satsa på än det ena och än det andra. Det finns utan tvekan många angelägna satsningar som skulle behöva göras.

Orsaken till att det finns mer pengar i borgerliga budgetalternativet är att högern i landstinget bland annat räknar med intäkter från konkurrens mellan vita rockar på 65 miljoner de kommande åren. Det är pengar ingen vet ett enda dugg om.

Konkurrens kan leda till intäkter men det är ingen självklarhet. Det behöver som bekant inte leda till en krona. Så där brukar högern räkna ’kreativt’ hela tiden. Det är märkligt att deras budgettrixande inte synas av media.

Precis som Winroth säger skulle man kunna kalla det för luftbudget eller att oppositionen hittar på intäkter för att balansera sin ekonomi. I vilket fall är det inte konstigt att det går att lova än det ena och än det andra med en sådan sedelpress.

THOMAS HARTMAN

PS för övrigt har Barack Obama hållit sitt första ’weekly adress’ till väljarna sedan han blev president. Precis som utlovat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.