Thomas Hartman

Ett riktigt skott i foten

BAKÅTSTRÄVARE. Skivbolagen skjuter sig i foten igen. De saboterar medvetet varje försök att skapa ett modernt system där de får betalt. Varför de vågar göra såna idiotiska lösningar beror på att förändringsoviljan backas upp av högerregeringen.

I och med detta kan inte skivindustrin komma och gnälla om fildelning i fortsättningen.

THOMAS HARTMAN

För övrigt ska det bli intressant att se om nästa fråga efter regionfrågan där Centerpartiet pinsamt får bita i gräset kommer att bli Norrbotniabanan. Som bekant är de nationella moderaterna inte några tillskyndare av infrastrukturen i norr. Man överdriver nog inte allt för mycket om man talar om ett massivt motstånd från alliansens blåa ledarparti. I stället älskar som bekant moderaterna vägdragningar för bilar runt huvudstaden. Hur ska Centern hantera detta?

Framför allt ska det bli intressant att se om Olle Edblom och Sven-Olov Edvinsson kommer att lyckas beskriva även detta misslyckande som en seger.

2 kommentarer

  1. Sven-Olov E

    Thomas Hartman liksom Erik Bergqvist försöker beskriva regeringens ställningstagande i regionfrågan som en förlust. Jag, Olle Edblom, Jan-Åke Björklund, Kent Ögren m.fl beskriver det som ett välkommet besked om att Sverige ska styras med tre, politiska, skattekompetenta nivåer.

    Varför så negativ Thomas? Kom över på segrarsidan.

  2. Thomas "vän av regionfrågan" Hartman

    Något som ser ut som en spade och fungerar som en spade är troligen en spade.

    Något som ser ut som en förnedrande förlust för centerpartiet och på alla sätt verkar vara en förnedrande förlust för centerpartiet blir inte en seger hur mycket man än upprepar det.

    Tyvärr.

    Jag förstår ambitionen att se ett ickebeslut som en öppning för framtiden. Möjligen att retoriskt hålla fast vid en dröm men på vilket sätt detta ickebeslut skulle innebära att moderaterna backar förstår jag inte.

    Regeringens avsiktsförklaring i regionfrågan är bedrövligt tandlös.

    Det vet centern också. Innerst inne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.