Thomas Hartman

Avstamp för en ny politisk inriktning för Sverige efter nästa val

FÖRÄNDRING. Idag är jag på socialdemokraternas framtidsdagar i Västerås. Det är dags för förändring.

Eller som Mona skriver:

Vi socialdemokrater fortsätter vår egen omprövning. Och tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet skapar vi nu ett regeringsalternativ som står redo att utmana regeringen Reinfeldt med en ny färdriktning för Sverige i valet 2010.

THOMAS HARTMAN

3 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    En ny politisk inriktning från socialdemokraterna som inte har med något av orden/begreppen idéer, innovation och företag, skrämmer med tanke på framtidsbehov av just idéer, innovation och företag.
    Huvva, för denna framtidspolitik, menar en idékonsult, som inte ser mycket att hämta i sitt företagande hos politik med avsaknad av nytänkande och förnyelse (ord som inte heller finns i Sahlinuttalandet)

  2. Thomas Hartman

    Idag har jag varit på ett mycket upplyftande seminarium som berörde just ideer, innovationer och företag och jag tror du hade uppskattat vissa saker som diskuterades.

    Jag brukar vara kritisk också till mitt eget parti när det är motiverat men i denna fråga har jag ingen anledning till kritik än. Jag gillar det jag ser både i form av samhällskritik och öppenhet i diskussionerna.

  3. Urban Bengtson, idékonsult

    Om nu seminariet innehöll saker jag hade uppskattat, så uppskattar jag om du berättar det, gärna på din blogg.

    Dock, verkligheten idag i s-styrda Umeå är däremot inte så uppskattande av nya idéer/innovationer. I svar från Näringslivsutskottet i Umeå kommun (efter tre månadet och en påminnelse) är beskedet att man inte vill ta del av eller bedöma min Simarena-idé med simmovation, utan hänvisar enbart till ”marknaden”.

    Min simidé fick f ö i fjol andra pris i Nåbelpriset av Uppfinnareföreningen i Umeå. inte heller det hjälper för att s-styrda NP vill intressera sig för en världsunik idé från en umeföretagare.

    Ändå, ”marknaden” för bassängidéer/innovationer är mer kommuner än det privata. Men ”kommunmarknaden” i Umeå vill inte ens bli informerad, så det blir nog till att söka sig till marknader utanför Umeå kommun.

    Skulle vara intressant att få veta hur seminariet du refererar till hade reagerat på detta idé-bemötande i en s-styrd kommun som Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.