Thomas Hartman

Uppmaning: Bojkotta musikindustrin under tre veckor

UPPHOVSRÄTT. Scaber Nestor sprider en uppmaning om att genomföra en bojkott av skivbranschen under tre veckor. Det är ett bra initiativ som jag stödjer fullt ut.

Droppen som fick bägaren att rinna över för min del var branschens restriktioner av låtar på Spotify.

Men frågan är större än så.

Det pågår en nödvändig strukturomvandling inom skivindustrin. Men nöjesindustrin har så här långt valt att ta in lobbyister och ett batteri av advokater med backslick för att jaga fildelare istället för att se fildelningens möjligheter, bejaka den och uppfinna nya affärsmodeller.

En modell kan vara att införa stimavgift på bredbandet eller så kallad kassetskatt så är problemet löst. Då får artisterna betalt samtidigt som vi slipper höra klagosången och ångesten från en bransch som tror att förändring är samma sak som förnedring.

Vi ska inte ha privata poliser som opererar på svensk mark. Reinfeldt är helt fel ute i den här frågan. Högerns stöd till den stela musikbranschen konserverar det bestående.

Verkligheten visar att det inte finns något samband mellan fildelning och minskad försäljning.

En bojkott kan se ut som följande:

* Inga inköp av CD-skivor.
* Inga inköp av filmer.
* Inga inköp av datorspel.
* Inga biografbesök.
* Inget hyrande av filmer.

Musikbranschen behöver lära sig att initiativ som spotify är bra och efterfrågat. Därför ingår inte Spotify i bojkotten.

Börjar: den 9 februari 2009 kl. 00:05
Avslutas: den 1 mars 2009 kl. 23:55

Delta i bojkotten du också. Börja med att gå med i denna facebook-grupp.


THOMAS HARTMAN


För övrigt:

Jag skrev tidigare om hur media mutar människor i rättsväsendet för att nå sekretessbelagd iinformation. Detta sker dessutom med full avdragsrätt för tidningen. Nu har vi ett fall av reguljära mutor som utreds. Varför är det senare allvarligare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.