Thomas Hartman

Priset för att köpa Maud

KÄRNKRAFT. En artikel om Maud Olofssons bluff med ’statsningen’ på förnyelsebara energikällor har du här.

Det är dags att avslöja Centerledarens förnybara bluff. Hon talar om den ambitiösa satsningen på 50 procent förnybar energi till år 2020. I själva verket ligger EU:s minimikrav på 49 procent förnybart till år 2020.

Maud Olofssons stora försvar för att hon gick med på fortsatt kärnkraft handlar alltså om en extra procentenhet förnybar energi.

En procent. Det var inget direkt dyrt pris för att få med centern på vagnen.

THOMAS HARTMAN

6 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Det är bra med politiker som tänker om. Det ger hopp om att det är idé att försöka påverka. Maud Olofsson har tänkt om för centerpartiet och medverkat till en borgerlig allians. Det fick till slut vänstersidan att också skapa mer av gemensam politik, dvs Mona Sahlin har tänkt om.

    Ju fler som tänker om i politiken, desto större möjligheter är det att även sakfrågorna får omtänkande. Organisationer som förändras medför också innehåll som förändras, och tvärtom.

    Vad som är bäst eller inte i omtänkandet visas i framtiden. Men säkert är att det är bättre med hopp om förändring än inga alls. Varken Maud Olofssons omtänkande eller Mona Sahlins ska behöva av sina motståndare få återkommande påhopp, som till slut får mobbningskaraktär. Där visas en härskarteknik ingen är betjänt av.

  2. Thomas Hartman

    Så omtänkandet i sig har alltså ett egenvärde?

    Då kanske du borde starta ett parti som tänker om hela tiden.

    Så kan man momentant följa hur du tänker och tänker om 😉

    Omtänkandet blir på det sättet en egen ideologi.

  3. Urban Bengtson, idékonsult

    Precis, omtänkande har ett egenvärde, i dubbel bemärkelse. T ex tänkte jag om beträffande äventyrsbad när First Camp på Nydala vid Öppet Hus 2007 förklarade att det är i stadsnära turistområden (urbana!) som äventyrsbaden lönar sig bäst och har sin framtid, inte i citykärnor.
    Sedan tänker jag om Umeås politiker nu ser att det blir dyrt med bad i centrum, så tänker dom om och föreslår Nydala för äventyrsbadet och IKSU för 50:an.

  4. Thomas Hartman

    Då är vi inte överens. Omtänkande har som jag ser det inget egenvärde. En korkad idé blir inte bättre för att fler ansluter sig 😉

  5. Thomas Hartman

    Att jag exempelvis anser kärnkraften vara rätt korkat av mänskligheten. Att då öppna för mer kärnkraft blir inte bättre om flera tycker så eller om ytterligare någon omprövar sin åsikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.