Thomas Hartman

Mer media… och briljant arenaförslag

INTEGRITET(s)MOTION. Jag ser att vi får stöd från VK:s ledarsida:

I veckan presenterade ett antal socialdemokratiska bloggare ett förslag på ’moratorium för mer integritetskränkande politik’ med gemensam motion inför den socialdemokratiska partikongressen 2009. Det är ett utmärkt initiativ som visar hur det senaste årets uppståndelse kring framför allt FRA-debatten fört upp frågan på dagordningen igen. Man kan utgå ifrån att det även inom flera av allianspartierna förbereds liknande insatser inför kommande kongresser och valförberedelser.

Tillbaks från Östersund noterar jag också att VF hade artikel om motionen idag i papperstidningen

THOMAS HARTMAN

PS Jag måste säga att det briljanta arenaförslaget på Hamrinsberget som skissats fram av Balticgruppen visar att det finns förmåga till nytänkande i Umeå. Hoppas nu att förslaget inte stupar av prestigeskäl. Balticgruppen har flera gånger visat sig vara en stor tillgång för Umeå. Så också denna gång.

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Håller helt med dig om Balticförslaget för arenaidéerna på Hamrinsberget, det område jag lekte på som liten och hoppade backhoppning på som ungdom. Umeås milspår på skidor gick där förr.

    50:an passar dock bättre ihop med 25:an på IKSU, blivande friidrottsarena och annat som kan finnas för idrott och motion. Det stärker Umeå att bli ett idrotts- och frlufts-universitet, säkert unikt i världen.

    Äventyrs/upplevelsebad på Hamrinsberget får då mer utrymme liksom solytor utomhus.

    Problemet för dessa bättre och mer lockande bad- och simidéer, sitter i det Karin Hörnfeldt i VK kommenterar att det är så mycket politisk prestige investerat att Badet på Nanna bara måste drivas igenom.

    Så därför kan du väl försöka påverka s-partiet här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.