Thomas Hartman

Här finns äntligen Reinfeldts bok

Här finns äntligen en nyutgivning av Fredrik Reinfeldts bok där han varnar för att människor dör välfärdsdöden.

Boken skrev han när han suttit två år i riksdagen.

Enligt Reinfeldt förtrycker Socialdemokraterna det civila samhället. Han frågar sig hur folket kan väckas från "hjärntvätten". Som fiender utmålas utöver Socialdemokraterna och Vänsterpartiet även Folkpartiet och "stora delar av Centerpartiet". Svenskarna är enligt Reinfeldt "mentalt handikappade"

Jag uppmanar dig – att i ett samhälle där situationen för var dag försämras för sjuka, arbetslösa, studenter, invandrare, fattiga under tiden Reinfeldt talar om ’utanförskapet’- läsa boken som ligger till grund för det hela: Det sovande folket.

THOMAS HARTMAN

5 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Det är väl bra med politiker som förändrar sig. Därför kan den stora behållningen med att läsa Reinfeldts bok bli just att han lyssnar och följer med utvecklingen. Sådana ledare har större möjligheter att sedan leda utvecklingen.

    Det är som med idéer och uppfinningar, i början är man väl naiv och tror på det omöjliga. Sedan ser man hur saker och ting fungerar, omprövar och tänker nytt, och då kommer idéerna som blir välgörande och lönsamma innovationer.

    Säkert finns det socialdemokrater som en gång trodde på och skrev om socialismens lyckorike. Men sedan liksom Reinfeldt tänkt om. Även här känns det tryggare att vända sig de som blir mer realister, än fortfar att vara utopister i någon riktning.

    Här i Umeå väntar jag på den politiker, varför inte från socialdemokraterna, som snart inser att en bad- och simanläggning på Nanna i privat regi i planer, byggande och drift inte är det mest genomtänkta. Äventyrsbad kan vara privata, men bassänger för medborgarna är ett politiskt ansvar och bör bekostas genom skattemedel.

  2. Thomas Hartman

    Vi drar väl olika slutsatser. För min del tror jag nog det handlar mer om en retorisk förändring än någon faktisk förändring av Reinfelds politik.

  3. Urban Bengtson, idékonsult

    OK för att du tror det är en retorisk förändring. För min del föredrar jag visshet framför tro, inte minst inom politiken.
    T ex badfrågan i Umeå, där tror kommunpolitikerna att det är lyckat med äventyrsbad/50.a på Nanna trots att vissheten genom Badutredningen inte ansåg det.

  4. Thomas Hartman

    Jag är imponerad av hur du lyckas få in badfrågan i många diskussioner.

    Jag har förlikat mig med att man inte kan veta allt. Ibland måste man gissa. bland annat eftersom man inte kan läsa folks tankar.

  5. Urban Bengtson, idékonsult

    Kul att någon politiker i Umeå är imponerad av det jag gör i badfrågan.
    Vore ändå intressant att höra vad du som socialdemokrat tror eller gissar här om hur väl genomtänkt det är att helprivatisera äventyrsbad/50.a i planering, i byggande och i drift men de svårigheter/omöjligheter till politisk påverkan av avgifter och andra villkor för nyttjare av badet, skolor, föreningar, etc. Och det i 40-50 år som kanske anläggningen finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.