Thomas Hartman

Ful journalistik från VK – samma p-regler gäller för anställda och politiker

OSAKLIGT. Idag skriver VK en uppföljare på SvT:s inslag från igår att landstinget låter politiker slippa betala p-avgift. Som artikeln och TV-inslaget är vinklade förstår jag att det retar folk. Till och med jag blir förbannad.

Sanningen är att regelverket är lika för anställda och fritidspolitiker.

Så här ser det ut. Både anställda och förtroendevalda som är på förrättning på landstingets uppdrag (exempelvis vid en tjänsteresa) får självklart ersättning för utlägg som parkering. Jag förutsätter att samma regler gäller för anställda på VK.

Jag är förvånad att VK att (som jag ser som en seriös tidning) ägnar sig åt denna typ av slaskjournalistik som inte ens är sann.

THOMAS HARTMAN

PS Jag håller med Sven-Olov Edvinsson. Dagens möte på länsstyrelsen kring Holmötrafiken kändes både konstruktivt och bra. Bra jobbat av landshövdingen som ledde överläggningen.

3 kommentarer

  1. Lasse

    Det där är ju en grej som Västerbottensnytt hade i går. Bråka med rätt avsändare nästa gång.

  2. Leo

    Nu är det ju på det viset att VK nyanserat det annars tämligen vinklade reportaget i Vb-nytt. Därför får du nog nyansera dig själv och rikta kritiken åt rätt håll. Eller hur?

  3. Thomas Hartman

    Så du menar att VK okritiskt kan sladdra vidare på SvT:s vinkel trots att den inte är sann? Har inte varje media sitt eget ansvar? Varför har man i så fall en ansvarig utgivare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.