Thomas Hartman

(M)an kan verkligen skämmas

Svenskarnas A-kassa är bland europas lägsta och sämst i Skandinavien rapporterar TV4.

Högerregeringens strategi har verkligen lyckats. Speciellt i tider då tryggheten behövs som mest inte minst på grund av regeringens havererade jobbpolitik. Då passar dom på och gnager sönder trygghetssystemen som bävrar.

THOMAS HARTMAN

PS. Moderaternas Edward Riedl undrar vad folk tycker om skatterna. Svaret finns i en undersökning som presenterades häromdagen där svenska folket svarar att kvaliteten i välfärden går före skattesänkningar. Det visar sig att skattesänkningar inte längre finns bland de prioriterade frågorna för folk.

Det är exakt socialdemokraternas politik. Det går inte att fortsätta den politik som högerregeringen driver. Att använda överskott från de goda åren till gigantiska skattesänkningar till de som har det bäst är skandalöst. Faktum är att den moderatledda regeringen lånar 15 miljarder för att kunna sänka skatterna ytterligare.

Sedan påstår de att de tar ansvar för ekonomin när de inte kan ge kommuner och landsting mera pengar. Det ska vi komma ihåg i tider när varslen duggar tätt över landet. En viktig orsak är den passiva och havererade moderata jobbpolitik som de numera inte vill prata om.

Vi kan strunta i moderaterna. De har inga lösningar för framtiden.

Vi vill införa en ny förmögenhetsskatt, där de som har en förmögenhet som överstiger 2 miljoner för ensamma respektive 4 miljoner kronor för sammanboende får betala 1 procent i förmögenhetsskatt. Det är rättvist att de som kan får vara med att betala till den välfärd som alla vill ha och behöver.

Vi vill att de med villor taxerade till mer än 5 miljoner kronor ska betala en extra fastighetsskatt på 1 procent av taxeringsvärdet över denna nivå.

Vi vill också höja inkomstskatten för dem med riktligt höga inkomster. Vi tittar på olika modeller. Den som tjänar närmare en miljon kronor om året kommer med vårt förslag att få betala mer i skatt än i dag.

Det är också en politik som har stöd av svenska folket.

4 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Jag tycker det är viktigare att skapa högre välfärdskvalitet före skattehöjningar. Det finns hela tiden potential till bättre kvalitet inom välfärdsområdena, ifall idéer, innovationer och entreprenörskap nyttjas mera av de politiska församlingarna.

    Jag har i över 20 år sysslat med forskning och utveckling av samt företagande kring lokalmiljöer för barnomsorgen. Ännu längre, 40 år, har jag på olika sätt varit simaktiv, i och utanför bassänger, nu också som uppfinnare och näringsidkare.

    Men För- och grundskolenämndens ordförande Margareta Rönngren (s) vill inte ta del av min kunskap och mitt företagande kring förskolemiljöerna och har avvisat detta med att kommunen i fortsättningen inte besvarar skrivelser från mig då de räknas reklam/marknadsföring.

    Samma sak gäller den simarena-idé med simmovation som i fjol fick pris av uppfinnareföreningen i Umeå. Lennart Holmlund, s-kommunalråd har avvisat min framställan att få presentera dessa idéer i Närings- och planeringsutskottet liksom s-ordföranden Lena Sandlin i Fritidsnämnden.

    Båda områdena hör hemma i den offentliga sektorn till största delen och jag jobbar med detta som nytänkande företagare. Förverkligande ska kunna ge högre välfärdskvalitet som kostar mindre för skattebetalarna.

    Dvs, det går också att skapa högre kvalitet för välfärden och få mer ekonomiskt utrymme, även för att då kunna sänka skatterna.

    Men socialdemokratiska ordföranden i Umeå kommun vill inte ta del av dessa idéer och innovationer. Är du Thomas Hartman som socialdemokrat intresserad, så hör av dig.

  2. Thomas Hartman

    Det är möjligt att du vill göda de rikaste. Men det är du rätt ensam med att vilja.

    Att högern vill fortsätta den politiken är dock inget konstigt. Det har dom hållit på med sedan de kom till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.