Thomas Hartman

Reinfeldt är riktigt illa ute

SKATTER | Moderaterna säger att det skulle bli en förödande skattechock om socialdemokraterna återfick regeringsmakten 2010. Men det där snacket köper inte folk. Hela resonemanget bygger på en riktig felbedömning från moderaternas sida.

De flesta människor är snarare genuint oroliga att lågkonjunkturen ska drabba dom. Vi ser hur varseln inom den privata sektorn nu rör sig mot den offentliga sektor och vår välfärd med stormsteg.

Reinfeldts regering däremot sover sött. Passiviteten är inte smickrande för regeringen. Alla inser att det är moderaternas havererade jobbpolitik som sätter Sverige i ett läge där kommuner och landsting snart måste börja varsla om de inte redan gjort det.

Svaret från höger är att vi ska vara försiktiga med skattepengar. Det är därför man fryser statsbidragen eller kommer med struntpengar till välfärd och jobb. Men när det gäller skattesänkningar för de rikaste i Sverige finns inga såna begränsningar för moderaterna. Det är uteslutande när det gäller välfärden och tryggheten för vanligt folk som högerregeringen håller igen.

Den elitistiska politiken har inte stöd hos allmänheten och medborgarna. En undersökning som presenterades häromdagen visade att skattesänkningarna inte längre finns bland de tio viktigaste frågorna för folk.

Regeringen Reinfeld är riktigt illa ute.

THOMAS HARTMAN

Svaret till varför moderaterna göder de rika har du här:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.