Thomas Hartman

Varför är skattesänkningar för de rika aldrig oansvarigt?

Edward Rieldl skriver

Fredrik Reinfeldt (M) säger nej till ofinansierade stimulanser i svensk ekonomi. Det känns skönt att alliansregeringen faktiskt vågar driva en ansvarsfull politik genom en av de värre kriserna i modern tid. Stabila statsfinanser är det säkraste sättet för Sverige att ta sig igenom den globala krisen.

Visst är det lustigt att moderaterna alltid har råd att satsa pengar på skattesänkningar för de rika. Såna skattesänkningar kallas alltid finansierade. Det ses aldrig som ett problem eller som oansvarigt hos högermännen.

Däremot sparkar den moderatledda regeringen som vanligt på de mest utsatta i samhället. Att satsa pengar för att lindra risken för varsel inom offentlig sektor kallar de oansvarigt. Såna satsningar är i deras ögon ofinansierade.

Högern visar sitt rätta ansikte.

THOMAS HARTMAN

4 kommentarer

  1. Thomas Hartman

    Procent? Försök inte. Ingen går på sånt. Som vanligt är det enkronor som räknas. Procent kan du inte betala räkningar med. Det vet alla.

    Hur moderaterna än vrider sig är sanningen att lejonparten av skattesänkningarna gått rakt i fickan till höginkomsttagarna. Se bara på djursholmsvillornas rika ägare.

    Men pengar till de mest utsatta finns det inte. Det kallas ”ofinansierade utgifter” och är ”inte ansvarsfullt”.

    Vilket trams. Därför ska dom bort 2010.

  2. Christer

    Ingen går på sånt?
    Hur tänkte du nu?

    Att försöka lura oss med att säga som i kommentaren nedan gör mig riktigt förbannad. Det är att nedvärdera ”vanligt” folk som faktiskt lärt sig hur man räknar enkel matematik.

    Saker och ting ska räknas på rätt sätt. Annars blir det som för Wanja och Co som ”inte kunde förstå att det kunde bli så mycket pengar”.

  3. Thomas Hartman

    Det är inte mitt fel att de med mest lön fått mest pengar i fickan i skattesänkningar och att högerregeringen lånat pengar för att sänka skatten ännu mer så du behöver inte vara sur på mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.